Οι Γερμανοί θεωρούν το προσφυγικό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα τους

Οι Γερμανοί θεωρούν το προσφυγικό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα τους Facebook Twitter
H καγκελάριος Μέρκελ μαζί με πρόσφυγες πριν από λίγους μήνες, όταν η Γερμανία υποδέχονταν χιλιάδες ανθρώπους από από τη Συρία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και άλλες χώρες με προσφυγική και μεταναστευτική κρίση
0

Το 50% και πλέον των Γερμανών πολιτών θεωρεί τους πρόσφυγες και την ενσωμάτωσή τους ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Γερμανία, κατέδειξε σήμερα μια έρευνα, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νεοαφιχθέντων στην χώρα έχει καταγράψει σημαντική πτώση σε διάστημα ενός έτους.


Οκτακόσιοι ενενήντα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και άλλες χώρες του κόσμου έφθασαν στη Γερμανία το 2015, ένας αριθμός ρεκόρ που προκάλεσε ανησυχίες για την ασφάλεια και τη δυνατότητα ενσωμάτωσής τους.


Οι αφίξεις έχουν επιβραδυνθεί φέτος και το Ομοσπονδιακό Γραφείο για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF) ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 305.000 νέοι αιτούντες άσυλο εγγράφθηκαν στο σύστημα EASY τους πρώτους 11 μήνες του 2016, ωστόσο οι αριθμοί αυτοί του συστήματος EASY θεωρείται ότι είναι πολύ υψηλοί καθώς κάποιοι μετανάστες καταχωρίζονται περισσότερες από μία φορές. Το BAMF έλαβε 26.438 αιτήσεις για άσυλο τον Νοέμβριο, μια πτώση 54% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, η έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Forschungsgruppe Wahlen για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF κατέδειξε ότι το 58% των Γερμανών θεωρεί ότι οι πρόσφυγες και η ενσωμάτωσή τους είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γερμανία.


Το 50% των Γερμανών πιστεύει πως η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ κάνει καλή δουλεία αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί στο μεταναστευτικό, ενώ το 45% πιστεύει ότι το έργο της σε αυτόν τον τομέα είναι «μάλλον κακό», σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 6ης- 8ης Δεκεμβρίου και συμμετείχαν 1.234 άνθρωποι.


Σχεδόν τα 2/3 (60%) ανησυχούν ότι οι δαπάνες για τους πρόσφυγες ισοδυναμούν με περικοπές δαπανών σε άλλους τομείς και το 52% φοβάται ότι η μετανάστευση θα δώσει ώθηση στα ποσοστά εγκληματικότητας. Το 30% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι πολιτισμικές και κοινωνικές αξίες της Γερμανίας απειλούνται εξαιτίας των προσφύγων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Διεθνή / Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Η Νταίζη είναι πλέον 13 ετών και πάσχει από προβλήματα υγείας, όμως όσος χρόνος της απομένει θα είναι γεμάτος αγάπη, λέει το ζευγάρι των ηλικιωμένων που την ξαναβρήκε
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων Ισραηλινών ομήρων

Διεθνή / Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων, Ισραηλινών ομήρων

Περιστοιχισμένοι από μαχητές της Χαμάς, οι όμηροι Ορ Λεβί, Ελί Σαραμπί και Οχάντ Μπεν Αμί, που φαινόντουσαν αδυνατισμένοι και αδύναμοι, αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα εβραϊκά μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί
LIFO NEWSROOM
«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM