Αναβαθμίζεται το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας

Αναβαθμίζεται το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας Facebook Twitter
0

Δρομολογήθηκε το κρίσιμο έργο για την προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με αντικείμενο την «Προστασία, Διαχείριση και Ανάπλαση Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας»,

Η Σύμβαση που υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο της περιοχής  Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος, Άρη Βασιλόπουλο προβλέπει έργα προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με σκοπό την ανάπλαση και την προστασία του Άλσους.

Μεταξύ άλλων, επιδιώκεται η προστασία του άλσους ως οικοσυστήματος (προστασία από φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους), καθώς και η ενίσχυση του φυσικού δασικού χαρακτήρα του και η συνεχής βελτίωση και αποτελεσματική συντήρησή του.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις, όπως περιγράφονται στην τεχνική μελέτη του έργου, που αφορούν:

·              Στη διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου, με νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων.

·              Στη ρύθμιση λειτουργικών ζητημάτων του χώρου (περιλαμβάνει εργασίες στην περίφραξη, μικρές αλλαγές στις εισόδους, τοποθέτηση κάδων, τοποθέτηση ξύλινων σημάνσεων κ.ά).

·              Στον εμπλουτισμό του με νέες χρήσεις αναψυχής (Ειδικές Αναδασώσεις).

·              Στην αντιπυρική προστασία του Άλσους - Αρδευτικά δίκτυα.

Επισημαίνεται ότι ο περιτοιχισμένος χώρος του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας (πλην των ρυμοτομούμενων τμημάτων) καλύπτει έκταση 415.066,36 τ.μ..

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ