H Le Parisien αποφάσισε ότι δεν θα δημοσιεύει πλέον δημοσκοπήσεις και εξηγεί γιατί

H Le Parisien αποφάσισε ότι δεν θα δημοσιεύει πλέον δημοσκοπήσεις και εξηγεί γιατί Facebook Twitter
1

Τέσσερις μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, μία από τις κύριες εφημερίδες της χώρας, η Le Parisien, ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα δημοσιεύει πλέον δημοσκοπήσεις, οι οποίες έχουν δεχτεί πολλές επικρίσεις μετά την αποτυχία τους να προβλέψουν πρόσφατες πολιτικές ανακατατάξεις.

 

«Είναι μια σκέψη που είχαμε ήδη εδώ και κάποιον καιρό, ιδιαίτερα μετά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ» στις ΗΠΑ, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής σύνταξης του Parisien/Aujourd'hui en France Στεφάν Αλμπουί.

«Ακούμε τις επικρίσεις που διατυπώνονται εις βάρος ημών, των μέσων ενημέρωσης, πως είμαστε αποκομμένοι από μια μορφή της πραγματικότητας. Θα προκρίνουμε τα επιτόπια ρεπορτάζ», δήλωσε.

 

Εδώ και μερικές εβδομάδες, η εφημερίδα, η οποία κυκλοφορεί σε περισσότερα από 340.000 φύλλα, δεν παραγγέλνει πλέον δημοσκοπήσεις και σκοπεύει να συνεχίσει αυτό το «διάλειμμα» στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, πρόσθεσε.

 

Ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουν άλλα μέσα ενημέρωσης.

«Δεν είναι ότι αψηφάμε τους δημοσκόπους, αλλά ένας τρόπος να δουλέψουμε διαφορετικά, τον οποίο θέλουμε να δοκιμάσουμε στη συνέχεια της προεκλογικής εκστρατείας», διαβεβαίωσε ο Στεφάν Αλμπουί.

 

Οι δημοσκόποι δέχθηκαν πολλές επικρίσεις μετά την απροσδόκητη νίκη στα τέλη Ιουνίου 2016 των υποστηρικτών της εξόδου της βρετανίας από την ΕΕ. Και η πολεμική όσον αφορά τις έρευνες της κοινής γνώμης ανανεώθηκε μετά την εκλογή, τον Νοέμβριο, του αμερικανού λαϊκιστή Ντόναλντ Τραμπ, που σχεδόν όλοι οι ειδικοί προέλεγαν ότι θα ηττηθεί.

Οι γάλλοι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα τέλη Απριλίου και τις αρχές Μαΐου για να εκλέξουν τον πρόεδρό τους, ενώ τον Ιούνιο θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

 

Ο υποψήφιος της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί στις δημοσκοπήσεις, αλλά τον ακολουθεί κατά πόδας η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο Μαρίν Λεπέν. Η αριστερά ξεκινάει κατακερματισμένη, με πολλούς υποψήφιους να έχουν ήδη εκδηλωθεί στις τάξεις της, πριν ακόμη πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιανουαρίου οι προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί έφυγα από την Ουάσιγκτον Ποστ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γιατί έφυγα από την Ουάσιγκτον Ποστ

Μετά από σαράντα χρόνια στην εφημερίδα, η αρθρογράφος γνώμης της Washington Post Ρουθ Μάρκους υπέβαλλε προχθές την παραίτησή της και εξηγεί στο κείμενο που δημοσιεύεται στο New Yorker γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.
THE LIFO TEAM
Δημήτρης Οικονόμου: Απαράδεκτη η φράση για τους ανάπηρους, ζητούμε συγγνώμη

TV & Media / Δημήτρης Οικονόμου: Απαράδεκτη η φράση για τους ανάπηρους, ζητούμε συγγνώμη

«Ειπώθηκε μία φράση, η οποία ήταν λάθος 100%, δεν έπρεπε να ειπωθεί με τον τρόπο που ειπώθηκε, γιατί αναπαράγει στερεότυπα για τη μη ισότιμη μεταχείριση των αναπήρων», δήλωσε ο δημοσιογράφος του Σκάι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το "πληρωμα του χρονου"φαινεται να πλησιαζει,οταν ακομη και μια γνωστοτατη εφημεριδα "αποποιειεται"τις δημοσκοπησεις.Πρεπει να εχω κλεισει τουλαχιστον πεντε χρονια που αρνουμαι να σχολιασω οποιανδηποτε δημοσκοπηση επειδη τις θεωρω,ολες ανεξαιρετως,αναξιοπιστες.Εχω δε παραθεσει κατ'επαναληψιν τους λογους.Βεβαιως και εχω ακουσει τον "εξαψαλμο",ειδικα τα πρωτα χρονια,απο οσους τους "βολευαν"τα ευρηματα της εκαστοτε δημοσκοπησεως.Ομως η αδιαλειπτως επαναλαμβανομενες "αστοχιες" των δημοσκοπησεων,εγχωριως και διεθνως,μερικες απο τις οποιες εφθασαν στα ορια του διασυρμου των εταιρειων δημοσκοπησεων, αναγκασαν ,σταδιακα,τους περισσοτερους"επικριτες" μου να σιωπησουν.Οχι ολους,βεβαια.Διοτι υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι οι οποιοι σκεπτονται και ενργουν με βαση το σκεπτικο :"Εαν η πραγματικοτητα διαφωνει ριζικα με τις αποψεις μου,τοσο το χειροτερο για τη πραγματικοτητα "!!