Προφυλακίζονται η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη

Προφυλακίζονται η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0


Προφυλακιστέες κρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον της 5ης τακτικής Ανακρίτριας η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη χθες μαζί της οι οποίες είναι αντιμέτωπες με κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.


Οι δύο γυναίκες, όπως είχαν προαναγγείλει, αρνήθηκαν να απολογηθούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκαν και οι δύο ότι συμμετέχουν στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».


Η δίωξη που ασκήθηκε νωρίτερα σήμερα σε βάρος των δύο, αφορά τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της:

- Συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.

- Διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.


Κατηγορούνται επίσης και για τις πλημμεληματικές κατηγορίες της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη, η Πόλα Ρούπα φώναξε: «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση».

Nωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης και η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις αντιδράσεις και τα πολλαπλά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην αντιμετώπιση και την προσωρινή επιμέλεια του ανήλικου γιου των κρατουμένων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα.

Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, η Εισαγγελία αναφέρει πως έχει δοθεί άδεια επικοινωνίας του 6χρονου με τη γιαγιά και τη θεία του, ενώ διευκρινίζει πως οι ενέργειες που ακολουθεί γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναφέρει:

«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

Προφυλακίζονται η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η Πόλα Ρούπα κατά την είσοδό της στον εισαγγελέα αρνήθηκε να απολογηθεί καταθέτοντας μία έγγραφη δήλωση.

Η δήλωση της Ρούπα:


Τρομοκράτες, εγκληματίες. ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική και πολιτική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαιη επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της "διεξόδου από την κρίση".


Τρομοκράτης, εγκληματίας, ληστής είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι αυτοί που πολεμάω ταγμένοι με όλη μου την ψυχή στον ένοπλο αγώνα, στον Επαναστατικό Αγώνα. Είναι αυτοί που έχει βάλει στο στόχαστρο η οργάνωσή μου όλα αυτά τα χρόνια της δράσης μας.


Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είσαστε εσείς που υπηρετείτε και αναπαράγετε την κρατική βία και τρομοκρατία. Όταν άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, το κρύο, τις αρρώστιες, όταν άνθρωποι μένουν άστεγοι και πετιούνται στο κοινωνικό περιθώριο, όταν πάνω από το μισό πληθυσμό της χώρας ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, όταν το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς επιτίθεται με τον πλέον ανελέητο τρόπο στην κοινωνική πλειοψηφία, ο ένοπλος αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση είναι καθήκον και υποχρέωση.Γιατί εκεί μόνο βρίσκεται η ελπίδα. Η μόνη ελπίδα για την οριστική διέξοδο από τη συστημική κρίση που ζούμε αυτή την ιστορική περίοδο, για την οριστική διέξοδο από κάθε κρίση. Είναι η μόνη ελπίδα για να ανατραπεί ο καπιταλισμός, το σύστημα που γεννά τις κρίσεις. Για να ανατραπεί το κράτος και το κεφάλαιο.

Είναι η μόνη ελπίδα για την ένοπλη αντεπίθεση της κοινωνικής βάσης ενάντια σε ένα σύστημα που τη συνθλίβει. Είναι η μόνη ελπίδα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου, για την Κοινωνική Επανάσταση. Για μια κοινωνία οικονομικής ισότητας και πολιτικής ελευθερίας για όλους.


«Με γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου και με ανθρωπιά» λειτούργησε η Εισαγγελία για τον εξάχρονο γιο της Πόλας Ρούπα σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με δημοσιεύματα για το εξάχρονο παιδί.
Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τονίζεται ότι η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού ανατέθηκε στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων και ότι έχει ήδη χορηγηθεί ειδική άδεια επικοινωνίας στη γιαγιά και στη θεία τού παιδιού.
Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει ως εξής:
«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017.
Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.
Έχει υποβληθεί αίτηση από τη μητέρα και την αδελφή τής ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.
Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.
Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.
Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η Εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM