Ο Ομπάμα θα εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του από την πόλη όπου ζούσε πριν εκλεγεί

Ο Ομπάμα θα εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του από την πόλη όπου ζούσε πριν εκλεγεί Facebook Twitter
2

Τον λόγο που επέλεξε το Σικάγο για να εκφωνήσει τον αποχαιρετιστήριο λόγο του εξήγησε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ομιλίας του προς τους Αμερικανούς. 

«Δεν είναι μόνο επειδή είναι η πόλη μου, το μέρος όπου συνάντησα τη σύζυγό μου και όπου ξεκινήσαμε την οικογένειά μας, αλλά επίσης διότι εκεί ξεκίνησα και την καριέρα μου στην πολιτική», σχολίασε ο Ομπάμα, που έχει γεννηθεί στη Χαβάη. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος επιστρέφει στην πόλη όπου ζούσε προτού εκλεγεί για να εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε επίσης τη σημασία να συνεργαστούν οι απλοί πολίτες ώστε να αλλάξουν τα πράγματα.  «Συνδετικό νήμα της καριέρας μου ήταν η άποψη ότι όταν οι απλοί άνθρωποι ασχολούνται, εμπλέκονται και συνεργάζονται σε μια κοινή προσπάθεια, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο», είπε ο Ομπάμα, λίγες ημέρες προτού εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του.

Ο Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να θυμηθούν ότι η μακρά αμερικανική ιστορία «καμιά φορά στιγματίζεται από δυσκολίες, αλλά τελικά γράφεται από γενιές πολιτών που με κάποιο τρόπο συνεργάστηκαν, χωρίς μεγαλοστομίες, για να τελειοποιήσουν την ένωσή μας».


Ο 44ος Αμερικανός πρόεδρος, που αποχωρεί στις 20 Ιανουαρίου και δίνει τη θέση του στον Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε και σε κάποιες από τις επιτυχίες του στη διάρκεια των δύο θητειών του στην προεδρία, μεταξύ αυτών τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασφάλισης, την επιστροφή πολλών Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.


Παρόλα αυτά «το έργο μας είναι και θα παραμένει για πάντα ανολοκλήρωτο. Αυτό σημαίνει να είσαι πολίτης: η ιδέα ότι με σκληρή δουλειά, οι άνθρωποι που αγαπούν τη χώρα τους μπορούν να την αλλάξουν».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM
Η σκληρή πραγματικότητα στις φυλακές της Τουρκίας: Ραγδαία αύξηση κρατουμένων - Η απομόνωση ως εργαλείο καταστολής

Διεθνή / Η σκληρή πραγματικότητα στις φυλακές της Τουρκίας: Ραγδαία αύξηση κρατουμένων - Η απομόνωση ως εργαλείο καταστολής

Ραγδαία αύξηση κρατουμένων και εκτεταμένη απομόνωση στις φυλακές της Τουρκίας, αποκαλύπτουν τη σκληρή πολιτική καταστολής του καθεστώτος Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι είχαν οι 15 διασώστες που δολοφονήθηκαν στη Γάζα, λέει ιατροδικαστής

Διεθνή / Τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι είχαν οι 15 διασώστες που δολοφονήθηκαν στη Γάζα, λέει ιατροδικαστής

Τα πτώματα των 15 εργαζομένων σε ανθρωπιστικές αποστολές στη Γάζα βρέθηκαν θαμμένα σε ομαδικό τάφο - Το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη αλλά αναφέρει ότι 6 από τα θύματα ήταν μέλη της Χαμάς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εδώ και 5 μήνες σε φάση αποχαιρετισμού βρίσκεται...Τελευταία ομιλία εκεί, τελευταία αλλού, τελευταίο ταξίδι εκεί, τελευταία συνάντηση αλλού κλπ κλπ. Η ομάδα του τού χτίζει το ίματζ μέχρι τελευταίας στιγμής.