Συρία: Δεκάδες νεκροί από μεγάλη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ αλ-Ζορ

Συρία: Δεκάδες νεκροί από μεγάλη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ αλ-Ζορ Facebook Twitter
EPA/MOHAMMED BADRA (φωτογραφία αρχείου)
0

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε σήμερα τη μεγαλύτερη επίθεσή των τελευταίων μηνών, κατά περιοχών που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας.


Η επίθεση αυτή, προκάλεσε δεκάδες νεκρούς, ενώ ακούστηκαν τουλάχιστον έξι μεγάλες εκρήξεις κατά τις συγκρούσεις των τζιχαντιστών με τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.


Μαχητικά αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας, επιτέθηκαν κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, στις παραπάνω περιοχές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει υπό τον έλεγχό του, το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία συνορεύει με το Ιράκ. Οι τζιχαντιστές ελέγχουν ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% της πόλης, ενώ έχουν περικυκλώσει το τμήμα που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, για δύο περίπου χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM