Δείτε την εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 της εταιρίας SpaceX, τέσσερις μήνες μετά την έκρηξη στο ακρωτήρι Κανάβεραλ

Δείτε την εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 της εταιρίας SpaceX, τέσσερις μήνες μετά την έκρηξη στο ακρωτήρι Κανάβεραλ Facebook Twitter
0

Η αμερικανική εταιρία SpaceX εκτόξευσε με επιτυχία σήμερα στην Καλιφόρνια τον πύραυλό της Falcon 9 μαζί με δέκα μικρούς τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους της εταιρίας Iridium, σηματοδοτώντας την επανάληψη των πτήσεών της, ήδη τέσσερις μήνες μετά μια έκρηξη στη Φλόριντα.


Ο Falcon 9 εκτοξεύθηκε από την εξέδρα απογείωσής του στην Αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ όπως είχε προγραμματιστεί στις 19.54 ώρα Ελλάδας (09.54 τοπική ώρα).


Ο πρώτος όροφος, ύψους 41 μέτρων, του πυραύλου που είναι συνολικά 70 μέτρα, χωρίστηκε από το υπόλοιπο της βάσης εκτόξευσης 2 λεπτά και 27 δεύτερα μετά την απογείωση, και λίγο μετά άρχισε την επιστροφή του στη Γη. Ενεργοποίησε επανειλημμένα τους πυραύλους αντίδρασης που έχει για να φρενάρει την ταχύτητά του και η SpaceX κατάφερε να τον (πρώτο όροφο) προσγειώσει σε μια πλωτή πλατφόρμα στον Ειρηνικό 7 λεπτά και 49 δεύτερα αργότερα, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από την εταιρία SpaceX.


Πρόκειται για την έκτη επιτυχία του ευαίσθητου αυτού εγχειρήματος για την εταιρία, η οποία έχει ήδη προσγειώσει τον πρώτο όροφο δύο φορές στο έδαφος της Φλόριντα και τρεις φορές σε πλωτή πλατφόρμα στη θάλασσα.


Η εταιρία υπολογίζει έτσι, ανακτώντας το πιο δαπανηρό μέρος της βάσης εκτόξευσης, να μειώσει δραστικά τις δαπάνες του εγχειρήματος.
Ο δεύτερος όροφος του Falcon 9 αναμένεται να αναπτύξει τους δέκα δορυφόρους Iridium, βάρους 600 κιλών ο καθένας, σε χαμηλή τροχιά σχεδόν μια ώρα μετά την απογείωση. Η ανάπτυξη αναμένεται να διαρκέσει 15 λεπτά.


Η έκρηξη που είχε σημειωθεί την 1η Σεπτεμβρίου είχε καταστρέψει έναν προωθητικό πύραυλο της SpaceX αξίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων και έναν ισραηλινό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο αξίας 220 εκατ. δολαρίων ο οποίος επρόκειτο να τεθεί σε τροχιά δύο ημέρες αργότερα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Τech & Science / Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Το Parker Solar Probe είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου, γνωστή ως κορώνα, και θα επιστρέψει δεδομένα από περιοχές που μέχρι τώρα δεν έχουν εξερευνηθεί
LIFO NEWSROOM
Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM