Σουηδία: Μετέδωσαν live μέσω Facebook τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής κοπέλας

Σουηδία: Μετέδωσαν live μέσω Facebook τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής κοπέλας Facebook Twitter
6
Σουηδία: Μετέδωσαν live μέσω Facebook τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής κοπέλας Facebook Twitter
Στιγμιότυπο όπου φαίνεται ένας από τους άντρες μαζί με την κοπέλα. Διακρίνεται το όπλο στο χέρι του.

Τρεις άντρες συνελήφθησαν την Κυριακή στη Σουηδία με την κατηγορία του ομαδικού βιασμού μιας νεαρής κοπέλας, τον οποίο και μετέδωσαν ζωντανά μέσω Facebook.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό συνέβη στην Ουψάλα, νωρίς το πρωί της Κυριακής. Την αστυνομία ειδοποίησαν χρήστες του Facebook που είδαν τυχαία το βίντεο. Όπως ανέφεραν στις αρχές όσοι είδαν το βίντεο με τον ομαδικό βιασμό, οι τρεις άντρες γελούσαν και ταπείνωναν την κοπέλα, που φέρεται να μην είχε καν τις αισθήσεις της όσο ασελγούσαν πάνω της. «Βιάστηκες» φέρεται να λέει σε κάποιο σημείο γελώντας ένας από τους άντρες, απευθυνόμενος στην κοπέλα. Ωστόσο, αργότερα, οι δράστες φέρονται να έκαναν και δεύτερη ζωντανή αναμετάδοση, όπου η κοπέλα αρνείται πως έπεσε θύμα βιασμού αλλά καθώς στο βίντεο ο ένας άντρας κρατάει όπλο είναι ασαφές μέχρι στιγμής αν το είπε ενσυνείδητα ή επειδή την απειλούσαν.

Σουηδία: Μετέδωσαν live μέσω Facebook τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής κοπέλας Facebook Twitter
Ένας από τους τρεις άντρες, σε στιγμιότυπο από το βίντεο.

Η τοπική αστυνομία είπε πως διαθέτει αντίγραφο της μετάδοσης, σημειώνοντας πως το θύμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως στο διαμέρισμα βρήκαν τρεις άντρες, ηλικίας μεταξύ 29 και 25 ετών, και μία γυναίκα. 

Σουηδία: Μετέδωσαν live μέσω Facebook τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής κοπέλας Facebook Twitter
Το βίντεο κατέγραψε και τους αστυνομικούς που έφτασαν στο διαμέρισμα, καθώς εκείνη τη στιγμή ήταν σε εξέλιξη η ζωντανή μετάδοση.

Η 21χρονη Josefine Lundgren είναι μία από τους χρήστες που κάλεσε την αστυνομία, όταν αντιλήφθηκε το βίντεο. Όπως δήλωσε στην σουηδική Expressen, είδε έναν από τους άντρες να σκίζει τα ρούχα της κοπέλας και να ξαπλώνει πάνω της. Επίσης ανέφερε πως είδε και έναν άντρα να οπλοφορεί. Σύμφωνα με την ίδια, τον βιασμό παρακολουθούσαν δεκάδες άτομα και ένας μάλιστα σχολίασε γελώντας «Τρεις εναντίον ενός!». «Η καρδιά μου ράγισε, η κοπέλα καθόταν μπροστά στην κάμερα ενώ ένας άντρας που την βιντεοσκοπούσε προσπαθούσε να την κάνει να αρνηθεί πως είχε βιαστεί. Αυτός της τα λόγια στο στόμα. Ήταν πολύ απειλητικός και γελούσε σε όλη τη διάρκεια» σχολίασε άλλη μάρτυρας, που παρακολούθησε το δεύτερο βίντεο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάδοση ήταν σε εξέλιξη όταν η αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα. Οι αρχές ερευνούν την ομάδα στο Facebook όπου έγινε η ζωντανή αναμετάδοση. 

Σε απόσπασμα από το βίντεο που κυκλοφορεί στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται ένας από τους άντρες να μιλά στην κάμερα και η στιγμή που αστυνομικοί φτάνουν στο διαμέρισμα:

* Με πληροφορίες από BBC και The Sun

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM