Βουλή: «Όχι» στην άρση ασυλίας Πολάκη για το επεισόδιο με Γεωργιάδη - Παραπομπή στον νόμο περί ευθύνης υπουργών

Βουλή: «Όχι» στην άρση ασυλίας Πολάκη για το επεισόδιο με Γεωργιάδη - Παραπομπή στον νόμο περί ευθύνης υπουργών Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, επικαλούμενη εισήγηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, απέρριψε την εξέταση επί της ουσίας, της άρσης ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχαν υποβάλλει εναντίον του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του.

Η μήνυση έγινε μετά τις δηλώσεις του κ. Πολάκη, από το βήμα της Βουλής, ότι ο κ. Γεωργιάδης την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας έστελνε μαζί με τη σύζυγό του ραβασάκια στο ΚΕΕΛΠΝΟ για διορισμούς.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, τη γνώμη του οποίου είχε ζητήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, απεφάνθη ότι η δίωξη κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θα έπρεπε να γίνει βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος, «περί ευθύνης υπουργών». Οι βουλευτές της ΝΔ υποστήριξαν ότι η δίωξη έπρεπε να ασκηθεί βάσει του άρθρου για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σημειώνεται ότι, πλέον, μόνο κατόπιν αιτήματος για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα υπογράφουν τουλάχιστον 30 βουλευτές, μπορεί να συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Πολάκη.

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι «είναι δειλός και κρύβεται πίσω από το άρθρο "86"», ενώ υποστήριξε ότι ο εισαγγελέας ήταν εκείνος που έκρινε και έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή με τη διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας. Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επέμεινε στις καταγγελίες του, τονίζοντας ότι αυτές, σε σχέση με τα άλλα που έρχονται, δεν είναι τίποτα.

Παράλληλα, απορρίφθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η άρση ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου. Το αίτημα για άρση της ασυλίας αφορούσε μήνυση για χειροδικία που είχε υποβάλει ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ), Σταύρος Χάτζος, κατά της κ. Αυλωνίτου, μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ τους το 2012, όταν ακόμα δεν ήταν βουλευτής, με αποτέλεσμα να αλληλομηνυθούν. Κατά της άρσης της ασυλίας της κ. Αυλωνίτου ψήφισαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για διαγραφή Σαμαρά: Θα περιμέναμε να κοιτά το 2024 και όχι το 1993

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για διαγραφή Σαμαρά: Θα περιμέναμε να κοιτά το 2024 και όχι το 1993 - Δεν υπάρχουν «Σιμπιλίδηδες»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε άκαιρη τη συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η σχετική απόφαση ανήκει στον πρωθυπουργό, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν ήταν ο λόγος της διαγραφής
LIFO NEWSROOM
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για διαγραφή Σαμαρά: «Σωστά έπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Πολιτική / Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για διαγραφή Σαμαρά: «Σωστά έπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Οι Έλληνες υπέφεραν από λαϊκιστές που έβγαιναν στις πλατείες και έλεγαν ψέματα, που κυβέρνησαν την Ελλάδα και τώρα είναι κουρέλια» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Σχολιάζει την πραγματικότητα ως σαν να κυβερνά κάποιος άλλος»

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Σχολιάζει την πραγματικότητα ως σαν να κυβερνά κάποιος άλλος»

«Μαθήματα δημοκρατίας και μετασχηματισμού του νοήματος του Πολυτεχνείου με άμεσους συνεργάτες τον Μάκη Βορίδη, τον 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη περιττεύουν»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: 51 χρόνια μετά το μήνυμα του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να σηματοδοτεί την αφοσίωση στη Δημοκρατία

Πολιτική / Μητσοτάκης: 51 χρόνια μετά το μήνυμα του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να σηματοδοτεί την αφοσίωση στη Δημοκρατία

«Η Ελλάδα του 2024 τιμά τους αγωνιστές του ‘73 με τα πανεπιστήμιά της ανοιχτά στη σύγχρονη γνώση. Θυμίζοντας πως η χούντα ήταν εκείνη που πρώτη τα βεβήλωσε και τα κατέστρεψε» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM