Ο πίνακας που κατασχέθηκε «δεν έχει σχέση με τον Ελ Γκρέκο» δηλώνει η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο πίνακας που κατασχέθηκε «δεν έχει σχέση με τον Ελ Γκρέκο» δηλώνει η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Facebook Twitter
0
Ο πίνακας που κατασχέθηκε «δεν έχει σχέση με τον Ελ Γκρέκο» δηλώνει η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Facebook Twitter

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τη γνησιότητα ενός πίνακα, που εντοπίστηκε από την αστυνομία σε κατοικία 81χρονου επιχειρηματία στην Αττική και εξετάζεται αν είναι του Ελ Γκρέκο.

Σύμφωνα με τον Ant1, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα δήλωσε πως «το έργο έχει φθάσει στην Εθνική Πινακοθήκη κι έχει εξετασθεί. Δεν κρίνεται ότι είναι ένα έργο ιδιαίτερης ιστορικής αξίας και δεν έχει σχέση με τον Ελ Γκρέκο».


Νωρίτερα, δύο εκτιμητές που κλήθηκαν να εκτιμήσουν τον πίνακα αποφάνθηκαν ότι είναι γνήσιος. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αστυνομικών πρόκειται για πιστό αντίγραφο γνήσιου πίνακα του Ελ Γκρέκο.

Όπως αναφέρει ο Ant1, ο συλληφθείς δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμάται πώς περιήλθε στην κατοχή του ο πίνακας και ότι ενδεχόμενα να τον είχε η οικογένειά του από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Σημειώνεται ότι ο 81χρονος συνελήφθη στις 10 Φεβρουαρίου και στην κατοικία του στη Μάντρα Αττικής εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων και αρχαίων αντικειμένων. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο ερευνών για την αποδόμηση των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε οικίες στην Αττική αλλά και στην επικράτεια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ