Ερντογάν: Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία θα ισχύει μέχρι να «ηρεμήσουν εντελώς τα πράγματα»

Ερντογάν: Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία θα ισχύει μέχρι να «ηρεμήσουν εντελώς τα πράγματα» Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα κυβερνητικά διατάγματα και οι απολύσεις του προσωπικού που είναι ύποπτο για σχέσεις με την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε τον περσινό Ιούλιο στην Τουρκία, θα εξακολουθήσουν έως ότου «ηρεμήσουν εντελώς τα πράγματα», μετέδωσαν σήμερα το NTV και άλλα ειδησεογραφικά δίκτυα επικαλούμενα δηλώσεις του τούρκου προέδρου.


Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το κοινοβούλιο για τη θέσπιση νέων νόμων και να περιορίζει ή να αναστέλλει δικαιώματα και ελευθερίες, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.


Ο Ερντογάν έκανε τη δήλωση αυτή σε δημοσιογράφους από το προεδρικό αεροσκάφος, κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από επίσκεψη στο Πακιστάν. Σημειώνεται πως στις 16 Απριλίου θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Τουρκία για μια αναθεώρηση του Συντάγματος, με την οποία ενισχύονται οι εξουσίες του προέδρου της χώρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM