Δεν κάνει πίσω το ΔΝΤ στα εργασιακά - Το χάσμα παραμένει

Δεν κάνει πίσω το ΔΝΤ στα εργασιακά - Το χάσμα παραμένει Facebook Twitter
0

Ακόμη ένα «ναυάγιο» προέκυψε σήμερα σε ένα από τα μείζονα θέματα στη λίστα των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης.

Η ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους θεσμούς χαρακτηρίζεται από διάσταση απόψεων με το ΔΝΤ στο θέμα των εργασιακών, όπως διαπίστωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, η ελληνική πλευρά επιμένει σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί για την επαναφορά των ευρωπαϊκών καλών πρακτικών στα εργασιακά. Όπως αναφέρει, το ΔΝΤ διαφωνεί με την επαναφορά τους, ενώ η Κομισιόν δεν τοποθετείται ιδιαίτερα ανοιχτά.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο, το ΔΝΤ τηρεί σκληρή στάση στο θέμα των ομαδικών απολύσεων ενώ αρνείται να αποδεχθεί τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM
Στουρνάρας για «κόκκινα δάνεια»: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Οικονομία / Στουρνάρας για «κόκκινα δάνεια»: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Μπορεί να καταγράφεται πρόοδος στη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» όμως εξακολουθούν να υφίστανται κίνδυνοι για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος
LIFO NEWSROOM