O Ρίτσαρντ Γκιρ κατά του Ισραήλ: Οι οικισμοί στην Παλαιστίνη είναι μια παράλογη πρόκληση

O Ρίτσαρντ Γκιρ κατά του Ισραήλ: Οι οικισμοί στην Παλαιστίνη είναι μια παράλογη πρόκληση Facebook Twitter
1

Επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ρίτσαρντ Γκίρ, κατηγορώντας το Τελ Αβίβ για την κατασκευή οικισμών σε εδάφη που οι Παλαιστίνιοι θέλουν να ιδρύσουν το δικό τους κράτος.

Ο διάσημος ηθοποιός μετέβη στην Ιερουσαλήμ για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του ισραηλινού συγγραφέα και σκηνοθέτη Joseph Cedar στην οποία πρωταγωνιστεί.

 «Οι οικισμοί είναι μια παράλογη πρόκληση ... και σίγουρα δεν είναι μέρος της τακτικής κάποιου  που θέλει μια πραγματική ειρηνευτική διαδικασία", τόνισε ο Γκιρ.

Ο ηθοποιός συναντήθηκε επίσης με διάφορες οργανώσεις που εργάζονται προς την κατεύθυνση της ισραηλινο-παλαιστινιακής συνύπαρξης.

"Για να είμαι σαφής.. Έχω καταγγείλει τη βία από όλες τις πλευρές και, φυσικά, οι Ισραηλινοί θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, όμως, οι Παλαιστίνιοι δεν θα πρέπει να αισθάνονται απελπισμένοι», δήλωσε στην εφημερίδα Haaretz.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ρούχα του Ρικ Όουενς είναι «σκοτεινά και παράξενα» για την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο

Διεθνή / Τα ρούχα του Ρικ Όουενς είναι «σκοτεινά και παράξενα» για την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο

Οι αρχές εκδίωξαν από την Απαγορευμένη Πόλη τον σχεδιαστή Ρικ Όουενς, τη σύζυγό του Μισέλ Λαμί και τους Fecal Matter - «Είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να είμαστε ο εαυτός μας - Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για περισσότερη αποδοχή και ανοχή για τη διαφορετικότητα σε όλο τον κόσμο», είπαν
LIFO NEWSROOM
Ο Χρυσός Φοίνικας, η Χρυσή Άρκτος και ο Τομ Χάρντι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Χρυσός Φοίνικας, η Χρυσή Άρκτος και ο Τομ Χάρντι από αύριο στους κινηματογράφους

Η πολυσυζητημένη «Anora» του Σον Μπέικερ, η τρίτη εμφάνιση του Τομ Χάρντι ως Venom, η «Δαχομέη» της Μάτι Ντιόπ, το ιδιοσυγκρασιακό «Samsara» κι ένα δευτεροκλασάτο animation φιλοδοξούν να προσελκύσουν τους θεατές στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ