Μέρκελ: Θέλουμε ανοιχτές αγορές, δίκαιο εμπόριο και όχι φραγμούς

Μέρκελ: Θέλουμε ανοιχτές αγορές, δίκαιο εμπόριο και όχι φραγμούς Facebook Twitter
0

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα ότι η Γερμανία τάσσεται σθεναρά υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και των ανοιχτών αγορών, σε μια περίοδο που οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να στρέφονται ολοένα και περισσότερο στον προστατευτισμό.


«Θέλουμε ανοιχτές αγορές, δίκαιο εμπόριο, ασφαλώς δεν θέλουμε φραγμούς αλλά στην εποχή του διαδικτύου των πραγμάτων θέλουμε να συνδέσουμε τις κοινωνίες μας τη μία με την άλλη και να τις αφήσουμε να συναλάσσονται δίκαια μεταξύ τους και αυτό είναι το ελεύθερο εμπόριο», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος που επισκέφθηκε την τεχνολογική έκθεση CeBIT στο Ανόβερο.


Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, που βρίσκεται επίσης στο Ανόβερο, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα του θα πρέπει να καταλήξουν σύντομα σε μια οικονομική συμφωνία και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το ελεύθερο εμπόριο για το Τόκιο.


Η καγκελάριος σχολίασε ότι είναι πολύ, πολύ καλό που η Ιαπωνία δηλώνει ότι θέλει μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, προσθέτοντας ότι η Γερμανία με χαρά θα αναλάμβανε να γίνει η κινητήριος δύναμη για την προώθησή της.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM