Ιταλία: Συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και ακτιβιστών που αντιτίθενται στα έργα για τον αγωγό TAP

Ιταλία: Συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και ακτιβιστών που αντιτίθενται στα έργα για τον αγωγό TAP Facebook Twitter
EPA/CLAUDIO LONGO
0

Η ιταλική αστυνομία απομάκρυνε με χρήση βίας δεκάδες ακτιβιστές από την περιοχή στην οποία αποφασίσθηκε να ξεριζωθούν διακόσια αιωνόβια ελαιόδεντρα, για να προχωρήσει η κατασκευή του τελευταίου κομματιού του αγωγού TAP, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία μέχρι την Ιταλία.

Οι ακτιβιστές απομακρύνθηκαν μετά από συμπλοκές με την αστυνομία, χωρίς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί. Ένας μεσήλικας κάτοικος της περιοχής, όμως, ο οποίος είχε προχωρήσει, όπως όλοι οι υπόλοιποι, σε καθιστική διαμαρτυρία, ένιωσε έντονη δυσφορία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι κάτοικοι, οι οποίοι αντιτίθενται στην ολοκλήρωση του έργου υπογραμμίζουν ότι το τελευταίο αυτό κομμάτι του TAP θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην περιβαλλοντική ισορροπία, αλλά και στον τουρισμό της περιοχής αυτής της Απουλίας, που φημίζεται για τη θάλασσα και την ακρογιαλιά της.

Χθες το απόγευμα, το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι τα σχετικά έργα μπορούν να συνεχιστούν, απορρίπτοντας προσφυγή της περιφέρειας, ενώ αναμένεται να εκφραστεί σχετικά και το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

«Με την σημερινή αυτή μαζική ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων, η κυβέρνηση της Ρώμης δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να εισακούσει τα αιτήματα μιας ολόκληρης περιφέρειας, η οποία, με το πρόγραμμα που επεξεργάστηκαν και ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής μας, ζητά να επιλεγεί άλλο σημείο για την κατάληξη του αγωγού», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Απουλίας, Μικέλε Εμιλιάνο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM