ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. χταπόδι τα πλοκάμια
  • 50 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 5-6 ντομάτες τριμμένες
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, ρίχνουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα πλοκάμια του χταποδιού.
  2. Ανακατεύουμε και μόλις κοκκινίσει το χταπόδι σβήνουμε με το κρασί.
  3. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  5. Βράζουμε σε άφθονο νερό το κοφτό μακαρονάκι al dente και το ρίχνουμε στο χταπόδι με σουρωτή κουτάλα.
  6. Αν το φαγητό χρειαστεί νερό, προσθέτουμε από αυτό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
  7. Αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει για 5 λεπτά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  8. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε φέτα τριμμένη ή ελιές μαύρες. Μαγειρεύουμε το χταπόδι σε πολύ σιγανή φωτιά για να βγάλει το νερό του και να μελώσει.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα