Νεκρή αρκούδα από τροχαίο στην Καστοριά

Νεκρή αρκούδα από τροχαίο στην Καστοριά Facebook Twitter
Φωτογραφία: Αρκτούρος
0

Τροχαίο με θύμα μία αρκούδα σημειώθηκε στην Καστοριά, παραμονή της Ανάστασης, στην Εγνατία οδό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση οι οργανώσεις Αρκτούρος και Καλλιστώ, το δυστύχημα σημειώθηκε παραμονή Ανάστασης, στις 23:20 μμ,  στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού «Σιάτιστα – Καστοριά-Κορομηλιά» (περίπου 3 χλμ. από τον κόμβο Βογατσικού στο ρεύμα για Κοζάνη). Το άτυχο ζώο, ένα ενήλικο θηλυκό, εισήλθε στο οδόστρωμα από τον κόμβο Βογατσικού στο ρεύμα προς Κοζάνη και κινήθηκε πιθανότατα παράλληλα με την περίφραξη έως ότου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα.

Νεκρή αρκούδα από τροχαίο στην Καστοριά Facebook Twitter
Φωτογραφία: alphafm.gr

«Σύμφωνα με μαρτυρίες του οδηγού, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, πριν την σύγκρουση είχαν ήδη καταφέρει να αποφύγουν το ζώο δύο προπορευόμενα οχήματα. Ο θάνατος του ζώου επήλθε ακαριαία λόγω συντριπτικών καταγμάτων στο κρανίο και τη λεκάνη, ενώ το εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος καταστράφηκε ολοσχερώς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, Καλλιστώ και Αρκτούρος έχουν επισημάνει στην «Εγνατία Οδός ΑΕ» πως «όσο μένουν ανοχύρωτοι οι 3 κόμβοι κατά μήκος της οδού, θα εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος νέου τροχαίου ατυχήματος». Υπενθυμίζουν ακόμη, ότι στο διάστημα 2009-2015 και στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου έπεσαν θύματα τροχαίων ατυχημάτων 22 αρκούδες.

Νεκρή αρκούδα από τροχαίο στην Καστοριά Facebook Twitter
Το αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με την αρκούδα. Φωτογραφία: Αρκτούρος

Ακόμα, σημειώνουν ότι είναι ιδιαίτερα λυπηρό να σημειώνονται ακόμη τέτοια ατυχήματα, όταν έχει ολοκληρωθεί από το 2015 η τοποθέτηση ειδικού υπερ-ενισχυμένου φράκτη από την «Εγνατία Οδός ΑΕ», σε όλο το μήκος του άξονα, έχουν τοποθετηθεί τουλάχιστον 15 ειδικές προειδοποιητικές πινακίδες για τους οδηγούς, από την Περιφέρεια Καστοριάς, την «Καλλιστώ» και από την «Εγνατία Οδός ΑΕ», ενώ έχει επανειλημμένα διανεμηθεί έντυπο πληροφοριακό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς, στα διόδια του Πολυμύλου Κοζάνης.

Οι δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση προς την Τροχαία Καστοριάς και Κοζάνης για τακτικό έλεγχο της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων και την επιβολή των κυρώσεων που ορίζει ο νόμος για όσους οδηγούς δεν τηρούν το όριο ταχύτητας. Αλλά και προς την Εγνατία Οδό ΑΕ για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας επί του κόμβου ΚΑ45. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM