ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. σπαγγέτι Νο.6
- 1/2 κ. γαρίδες
- 100 γρ. βολβός παντζαριού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 100 ml ζωμός γαρίδας (μπισκ)
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Σχοινόπρασο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις ψιλοκόβουμε.
- Τα κελύφη τα βράζουμε και τα κάνουμε ζωμό.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και το σχοινόπρασο.
- Τρίβουμε το παντζάρι στο τρίφτη.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες, ρίχνουμε το σκόρδο, το τσίλι και το τριμμένο παντζάρι.
- Συμπληρώνουμε με τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι βράζουμε το σπαγγέτι στον χρόνο που γράφει στη συσκευασία και σουρώνουμε.
- Προσθέτουμε το σπαγγέτι στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα