Ο Μακρόν ξεκαθάρισε στον Τραμπ ότι θα υπερασπιστεί τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή

Ο Μακρόν ξεκαθάρισε στον Τραμπ ότι θα υπερασπιστεί τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή Facebook Twitter
0

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησαν σήμερα, ότι πρόκειται να υπερασπιστεί τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, όπως τόνισε η εκπρόσωπος του νέου Γάλλου προέδρου.


«Πρόκειται να προστατέψει τη Συμφωνία για την κλιματική αλλαγή και θα διασφαλίσει ότι θα βρίσκεται σε εγρήγορση για την προστασία του γαλλικού λαού» δήλωσε η Λοράνς Αίμ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.


Όπως πρόσθεσε, οι δύο ηγέτες συζήτησαν στην συνομιλία τους, διάρκειας δέκα λεπτών, θέματα όπως η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, οι διατλαντικές σχέσεις και η οικονομία.


Η κλιματική αλλαγή «αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα για τους Γάλλους. Ο Μακρόν τόνισε στον Τραμπ ότι θα προστατεύσει την Συμφωνία των Παρισίων» είπε χαρακτηριστικά η Αίμ.


Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανέφερε για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών ότι συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλες.


«Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε την επιθυμία του να συνεργαστεί στενά με τον εκλεγμένο πρόεδρο Μακρόν για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και υπογράμμισε την μακρά και στιβαρή ιστορία συνεργασίας που έχουν οι ΗΠΑ και ο παλαιότερος σύμμαχός της, Γαλλία», ανέφερε η αμερικανική προεδρία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM