Tι είπε ο Ερντογάν με αφορμή την Άλωση:Η Κωνσταντινούπολη είναι η βιτρίνα μας

Tι είπε ο Ερντογάν με αφορμή την Άλωση:Η Κωνσταντινούπολη είναι η βιτρίνα μας Facebook Twitter
0

Με λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάζουν σήμερα οι Τούρκοι την 564η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. «Είκόνα της Τουρκίας», χαρακτήρισε την πόλη ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας σε ομιλία του ότι «και οι 80 τουρκικές επαρχίες έχουν ανθρώπινες και φυσικές συνδέσεις μαζί της» και πως «μ’ αυτή την έννοια το να μιλάς για την Κωνσταντινούπολη σημαίνει ότι μιλάς για την Τουρκία».

 «Είναι γεγονός ότι, ενώ η Άγκυρα είναι η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Σμύρνη είναι η πρωτεύουσα του Αιγαίου, και πόλεις όπως η Αττάλεια και η Μούγλα είναι τουριστικοί προορισμοί, η Κωνσταντινούπολη είναι η βιτρίνα της χώρας μας. Όσο πιο όμορφη και λαμπερή γίνεται αυτή η βιτρίνα, τόσο πιο κερδοφόρο για την Τουρκία»,  πρόσθεσε.   

«Όταν μιλάμε για την Κωνσταντινούπολη, μιλάμε για την Τουρκία. Είτε οι άνθρωποι έρχονται για επαγγελματικούς λόγους είτε για επίσκεψη, η Κωνσταντινούπολη είναι η πρώτη επαφή για αυτούς με τη χώρα μας «, είπε επίσης προαναγγέλλοντας νέα σημαντικά έργα στην πόλη.     

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Πρωθυπουργός Μπινάλι Γκιλντιρίμ, ο οποίος τόνισε ότι οι διάφορες κοινότητες συνυπήρξαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για πολλά χρόνια, «φιλικά και μέσα σε γαλήνη, όπως ζουν και σήμερα στην Τουρκική Δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανέβασε ανάρτηση στο twitter με αναπαράσταση της εισόδου των Οθωμανών στην Κωνσταντινούπολη, υπό τον Μωάμεθ τον Πορθητή γράφοντας : «Τι ωραίος στρατός. Τι ωραίος διοικητής».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε τον γιο της σε επίθεση πριν την 11η Σεπτεμβρίου – Έφτιαξε ένα μνημειώδες γλυπτό θρήνου

Διεθνή / Μητέρα θύματος του Λόκερμπι δημιούργησε γλυπτό απόγνωσης: «Κάθε μορφή είναι μια παγωμένη εικόνα του πόνου»

Η ίδια η Lowenstein συμπεριέλαβε τον εαυτό της στο έργο: η μορφή της είναι γονατιστή, συντετριμμένη, όπως ήταν τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει τον γιο της
LIFO NEWSROOM
Πρώην αστυνομικός, λάτρης θεωριών συνωμοσίας ο νέος υποδυεθυντής του FBI

Διεθνή / FBI: Πρώην αστυνομικός, λάτρης θεωριών συνωμοσίας ο νέος υποδιευθυντής, Νταν Μποντζίνο

Έγινε γνωστός τα τελευταία χρόνια ως συντηρητικός σχολιαστής με μεγάλη επιρροή, παρουσιάζοντας διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και ένα πολύ δημοφιλές podcast
LIFO NEWSROOM
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας

Ο άλλοτε μεγάλος εσωκομματικός αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ έχει στρέψει το κόμμα του πιο «δεξιά», ενώ καλεί τις χώρες της Ευρώπης να ενισχύσουν τη δική τους άμυνα, ενόψει ενός μέλλοντος χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Θα αποκαταστήσει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας τον ρόλο της ως τολμηρού ηγέτη της ΕΕ;

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Θα γίνει ο Μερτς ο νέος ηγέτης της Ευρώπης;

Ο Φρίντριχ Μερτς μπορεί να ανοικοδομήσει τις ευρωπαϊκές σχέσεις και να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τις αμυντικές δαπάνες, αλλά αντιμετωπίζει την ανατροπή των μεταπολεμικών βεβαιοτήτων από τον Τραμπ
LIFO NEWSROOM