Βρετανία: Αναστέλλεται για σήμερα η προεκλογική εκστρατεία

Βρετανία: Αναστέλλεται για σήμερα η προεκλογική εκστρατεία Facebook Twitter
0

Οι Συντηρητικοί αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο, μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.


«Το Συντηρητικό Κόμμα δεν θα πραγματοποιήσει σήμερα προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο. Θα επανεξετάσουμε στη διάρκεια της ημέρας και καθώς γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος της Μέι.

Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ανακοίνωσε επίσης ότι το κόμμα του αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για σήμερα. «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και αποτροπιασμένοι από τις βίαιες επιθέσεις στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους όσων σκοτώθηκαν και με τους πολλούς τραυματίες. Σήμερα θα θρηνήσουμε όλη για την απώλειά τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Κόρμπιν.


«Το Εργατικό Κόμμα θα αναστείλει την προεκλογική του εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο ως σήμερα το βράδυ, έπειτα από συνεννόηση με άλλα κόμματα, ως ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς και τους τραυματίες», εξήγησε. «Όσοι επιθυμούν να βλάψουν τον λαό μας, να διχάσουν τις κοινότητές μας και να επιτεθούν στη δημοκρατία μας δεν θα πετύχουν», κατέληξε ο Κόρμπιν.

Και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία. «Η προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο έχει ανασταλεί», δήλωσε εκπρόσωπός του.


«Μετά τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου χθες το βράδυ συνεργαζόμαστε στενά με τη βρετανική κυβέρνηση και την αστυνομία στην Σκωτία για να παρακολουθήσουμε την κατάσταση (...) Οι σκέψεις μου είναι στις οικογένειες και τους φίλους όσων έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους», ανέφερε από την πλευρά της η επικεφαλής του SNP Νίκολα Στέρτζον.

Ωστόσο, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα UKIP ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει σε αναστολή της εκστρατείας του, επισημαίνοντας ότι «οι εξτρεμιστές θέλουν να διαταράξουν τη δημοκρατία μας». «Με περισσότερους ανθρώπους να δολοφονούνται στους δρόμους της πρωτεύουσάς μας χθες το βράδυ από ισλαμιστές τρομοκράτες, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για εμάς να αντιμετωπίσουμε αυτό το κακό με τις δημοκρατικές αρχές που έχουν κάνει αυτή τη χώρα αυτό που είναι», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Πολ Νάταλ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Διεθνή / Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Ο ρόλος του Μοχάμεντ Σινουάρ θεωρείται κομβικός για την πορεία του πολέμου στη Γάζα - Οι συζητήσεις για την επιλογή διαδόχου θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, δηλώνουν στελέχη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
mohament-al-fayed

Διεθνή / Αλ Φαγέντ: Μόλις 2 από τις 21 κατηγορίες για βιασμούς έφθασαν στην εισαγγελία, όσο ήταν ζωντανός

Ερωτήματα για τον ρόλο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στη Βρετανία, καθώς συνολικά 21 γυναίκες είχαν υποβάλλει καταγγελίες εναντίον του Αλ Φαγέντ όσο ήταν στη ζωή
LIFO NEWSROOM
Ο Λίαμ Πέιν πιθανότατα προμηθεύτηκε ναρκωτικά από υπάλληλο του ξενοδοχείου πριν την πτώση του

Διεθνή / «Ο Λίαμ Πέιν πιθανότατα προμηθεύτηκε ναρκωτικά από υπάλληλο του ξενοδοχείου πριν την πτώση του»

Οι αρχές προβληματίζονται για όσα προηγήθηκαν του θανάτου του - Ο 31χρονος είχε μεθύσει και ενοχλούσε με τη συμπεριφορά του πελάτες του ξενοδοχείου, λένε μάρτυρες
LIFO NEWSROOM