Ομάδα εθελοντών έχει βάλει στόχο να αποκαλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους χάκερ

Ομάδα εθελοντών έχει βάλει στόχο να αποκαλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους χάκερ Facebook Twitter
0

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέφτουν κάθε χρόνο θύματα απατεώνων που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο, ωστόσο δεν είναι μόνο οι αρχές που αναλαμβάνουν πλέον δράση. Ο λόγος για μια ομάδα καταξιωμένων εθελοντών, οι οποίοι έχουν βάλει ως στόχο να εκθέσουν όσους περισσότερους χάκερ είναι δυνατόν.

 

«Σπαταλούμε τον χρόνο των χάκερ, σπαταλούμε τους πόρους τους και τους κάνουμε να πιστεύουν ότι δεν είναι τόσο καλοί όσο νομίζουν ότι είναι», δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC η Τζιλ -όχι το πραγματικό της όνομα.

 

Η Τζιλ είναι μέλος ενός παγκόσμιου δικτύου «ανιχνευτών απάτης» (scam baiters), οι οποίοι περνούν τα βράδια τους προσπαθώντας να αποκαλύψουν τους χάκερ, προσποιούμενοι ότι έχουν πέσει θύμα των απατεωνιών τους. Οι κομπίνες περιλαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα οποία αναφέρεται είτε ότι το πιθανό θύμα έχει κερδίσει πλούσια δώρα σε μια κλήρωση, είτε ότι κάποιος μακρινός συγγενής τους έχει ορίσει ως κληρονόμους μεγάλης περιουσίας.

 

Μία από τις βασικές τεχνικές που χρησιμοποιεί η ομάδα των εθελοντών είναι να διαρρέουν στο Διαδίκτυο σημαντικές προσωπικές πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει για τους χάκερ καθώς και γραπτές συζητήσεις που έχουν κάνει μεταξύ τους, δήλωσε ο Γουέιν, ένα ακόμα μέλος της ομάδας. Στόχος είναι αυτά τα δεδομένα να συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, ώστε τα πιθανά θύματα να μπορούν να πληκτρολογούν το όνομα του απατεώνα και να καταλαβαίνουν για ποιον πρόκειται.

 

Ο Γουέιν δήλωσε επίσης ότι τόσο η αστυνομία όσο και άλλες αρμόδιες αρχές χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για τον εντοπισμό των απατεώνων. Ο ίδιος διευκρίνισε, τέλος, ότι κανείς από την ομάδα δεν αμείβεται για το έργο που επιτελεί αλλά το κάνουν για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM