«Μαμά, μπαμπά, λυπάμαι, δεν σας μοιάζω»: Η νέα γενιά καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου τραγουδά στο Athens Pride

Το νέο τραγούδι των Γιάννη Βασιλόπουλου, Σπύρου Παρασκευάκου και Δήμητρας Σελεμίδου που θα ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας

LIFOTEAM 9.6.2017 | 15:02

 

Τρεις εκπρόσωποι της νέας γενιάς καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου που αναδείχθηκαν από την τέταρτη ακρόαση, ο στιχουργός Γιάννης Βασιλόπουλος, ο συνθέτης Σπύρος Παρασκευάκος και η ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου, έχουν έτοιμη τη νέα τους, κοινή δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τρίτη Έξοδος» και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ζωντανά ένα δείγμα αυτής, το τραγούδι «Μαμά, Μπαμπά», στο φετινό Athens Pride, το Σάββατο 10 Ιουνίου.

 

 

 

Ενηλικιώθηκαν μαζί και μέσα από τα τραγούδια τους, γι' αυτό ο δεκαοκτάχρονος σήμερα στιχουργός Γιάννης Βασιλόπουλος, ο τριαντάχρονος συνθέτης Σπύρος Παρασκευάκος και η εικοσάχρονη ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου διάλεξαν να τα στεγάσουν κάτω από τον γενικό τίτλο «Τρίτη Έξοδος», ανοίγοντας διάλογο με το σήμερα και εκθέτοντας τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους. Συμβολικά αυτός ο τίτλος σημαίνει τη γέννηση ενός νέου υποκειμένου. «Η ενηλικίωση, λένε οι ίδιοι στο κείμενο που συνυπογράφουν στον δίσκο, είναι στην πραγματικότητα ζήτημα απόφασης και όχι μια αναπόφευκτη διαδικασία βιολογικής εξέλιξης μέσα στα χρόνια. Συνειδητοποιήσαμε πως συντελείται τη στιγμή εκείνη που πραγματοποιείται η υπέρβαση, τη στιγμή που ο πρώτος εαυτός, ο ανήλικος, σαν σκυταλοδρόμος περνά περήφανα τη σκυτάλη στον ενήλικο εαυτό».

 

Οι τρεις καλλιτέχνες θα βρεθούν επίσης τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 9.30 μ.μ. στον Ιανό (Σταδίου 24, 210 3217917), όπου μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Παρασκευά Καρασούλο, οι οποίοι συμμετέχουν στον δίσκο, θα μιλήσουν γι' αυτόν και θα παρουσιάσουν τα τραγούδια του. 

Οδηγός Μουσικής