Εκταμιεύθηκε η δόση των 7,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Εκταμιεύθηκε η δόση των 7,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα Facebook Twitter
2

Την πρώτη εκταμίευση της δόσης, ύψους 7,7 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).


«Ο ΕSM εκτέλεσε την πρώτη εκταμίευση των 7,7 δισ. στο πλαίσιο της τρίτης δόσης, τα χρήματα έφτασαν στην Ελλάδα», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Όπως επισήμανε ο ESM σε προηγούμενη ανακοίνωση, από τα 7,7 δισ. ευρώ της πρώτης εκταμίευσης τα 6,9 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους, και τα 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Σημειώνεται ότι η τρίτη δόση, είναι συνολικού ύψους 8,5 δισ. ευρώ. Απομένει μία δεύτερη εκταμίευση 800 εκατ. ευρώ. Ο ESM έχει τονίσει πως η εκταμίευση αυτή, για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την αποπληρωμή οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα χρησιμοποιώντας ίδιους πόρους αλλά και χρηματοδότηση που εγκρίθηκε σήμερα. Η εν λόγω εκταμίευση υπόκειται σε νέα απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Μηχανισμού.

Οικονομία
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM