Εκταμιεύθηκε η δόση των 7,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Εκταμιεύθηκε η δόση των 7,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα Facebook Twitter
2

Την πρώτη εκταμίευση της δόσης, ύψους 7,7 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).


«Ο ΕSM εκτέλεσε την πρώτη εκταμίευση των 7,7 δισ. στο πλαίσιο της τρίτης δόσης, τα χρήματα έφτασαν στην Ελλάδα», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Όπως επισήμανε ο ESM σε προηγούμενη ανακοίνωση, από τα 7,7 δισ. ευρώ της πρώτης εκταμίευσης τα 6,9 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους, και τα 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Σημειώνεται ότι η τρίτη δόση, είναι συνολικού ύψους 8,5 δισ. ευρώ. Απομένει μία δεύτερη εκταμίευση 800 εκατ. ευρώ. Ο ESM έχει τονίσει πως η εκταμίευση αυτή, για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την αποπληρωμή οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα χρησιμοποιώντας ίδιους πόρους αλλά και χρηματοδότηση που εγκρίθηκε σήμερα. Η εν λόγω εκταμίευση υπόκειται σε νέα απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Μηχανισμού.

Οικονομία
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM