ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 100 γρ. απάκι ψιλοκομμένο και ελαφρά σοταρισμένο για 3 λεπτά
  • 50 γρ. κιμάς (όπως μαγειρεύουμε στο γιουβετσάκι)
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50 γρ. Μετσοβόνε τριμμένο
  • Βούτυρο και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα του αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα.
  2. Τις βράζουμε για 10 λεπτά.
  3. Σουρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
  4. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη.
  5. Προσθέτουμε από πάνω τον κιμά.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα και το γάλα, ρίχνοντας τα τυριά, και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  7. Καλύπτουμε με αυτήν τη σος τις πατάτες και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
  8. Προσθέτουμε το ζεστό ψιλοκομμένο απάκι και σερβίρουμε αμέσως.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα