ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ 30Χ40
- 12 αυγά
- 350 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 300 γρ. παξιμάδι σίκαλης τριμμένο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 5 γρ. κακάο σκόνη
- 5 γρ. κανέλα σκόνη
- 5 γρ. γαρίφαλο σκόνη
- 1 κ.γ. μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε απαλά και σε μπολ όπου έχουμε ρίξει όλα τα υπόλοιπα υλικά ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα στο κέντρο, ανακατεύοντας κυκλικά.
- Όταν ομογενοποιηθούν, αδειάζουμε σε ταψί λαδωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 κ. ζάχαρη
- 3 κ. νερό
- Φλούδα 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προσθέτουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
- Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στο κρύο γλυκό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα