Δολοφονήθηκε γνωστή δημοσιογράφος στην Ινδία - Άγνωστοι την πυροβόλησαν έξω από το σπίτι της

Δολοφονήθηκε γνωστή δημοσιογράφος στην Ινδία - Άγνωστοι την πυροβόλησαν έξω από το σπίτι της Facebook Twitter
0

Μια διακεκριμένη ινδή δημοσιογράφος, η Γκόρι Λανκές, έπεσε νεκρή από τις σφαίρες αγνώστων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, στη Μπανγκαλόρ στη νότια Ινδία, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου Καρνατάκα.


Ο κυβερνήτης του κρατιδίου, ο Σινταραμάια, έγραψε στο Twitter ότι είναι «απόλυτα σοκαρισμένος» μετά την είδηση «του φόνου της διάσημης δημοσιογράφου Γκόρι Λανκές». «Δεν έχω λόγια για να καταδικάσω αυτό το ειδεχθές έγκλημα», τόνισε και έκανε λόγο περί «δολοφονίας της δημοκρατίας».


Η Λανκές, διευθύντρια εφημερίδας, ήταν γνωστή για την ανυποχώρητη, επικριτική στάση της απέναντι στην άκρα δεξιά και τους εθνικιστές ινδουιστές.


Η δημοσιογράφος άνοιγε την πόρτα του σπιτιού της στη Μπανγκαλόρ όταν οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανάκι άνοιξαν πυρ εναντίον της. Δύο από τις σφαίρες τους την πέτυχαν στον θώρακα και στο κεφάλι αντίστοιχα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India (PTI).


«Μίλησα με τον γενικό διευθυντή της αστυνομίας και του ζήτησα να διεξαχθεί μια ταχεία και σε βάθος έρευνα για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε ο κυβερνήτης.


Ο επικεφαλής της αστυνομίας Τ. Σουνίλ Κουμάρ δήλωσε ότι «άνθρωποι άκουσαν πυροβολισμούς στο σπίτι της» και πρόσθεσε ότι «βρήκαμε άδειους κάλυκες» στον τόπο του εγκλήματος.


Στο νότιο ινδικό κρατίδιο Καρνατάκα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα ένα κύμα δολοφονιών ακτιβιστών και πανεπιστημιακών.


Η ΜΚΟ Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), τοποθετεί την Ινδία στην 136η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM