Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από την «φυλακή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από την «φυλακή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη Facebook Twitter
0

Σε ένα δωμάτιο, σε σοφίτα, που υπήρχε μόνο ένα στρώμα και ένας παλιός αργαλειός, ώστε πιθανόν να δένουν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και να μην μπορεί να μετακινηθεί, κρατούσαν φυλακισμένο οι απαγωγείς τον επιχειρηματία. Τις φωτογραφίες από το κρησφύγετο έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από την «φυλακή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη Facebook Twitter

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Η οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήσαμε τη Δεύτερα 2 Οκτωβρίου σε περιοχή του Ρεθύμνου έδωσε τέλος στην πολύμηνη κράτηση του επιχειρηματία και δικαίωσε απόλυτα τις προσπάθειές μας για την εξιχνίαση της υπόθεσης αυτής που είχε προκαλέσει αίσθηση στο κοινωνικό σύνολο.

Θέλω να σημειώσω ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ελευθέρωσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και ακινητοποίησαν άμεσα δύο ημεδαπούς ηλικίας 43 και 40 ετών, οι οποίοι επιτηρούσαν το 53χρονο.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από την «φυλακή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη Facebook Twitter

Άμεσα εντοπίσαμε και συλλάβαμε ακόμη έξι άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, ηλικίας 44, 22, 46, 60, 45 ετών καθως και μία 17χρονη.

Τονίζεται ότι για όλο το χρονικό διάστημα που είχε απαχθεί ο επιχειρηματίας, είχε μεταβεί στο Ηράκλειο ο ψυχολόγος και ειδική ομάδα διαπραγματευτών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και διαπραγματευτής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, ώστε να υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος διαχείρισης των δραστών και αναγκαία διαπραγματευτική τακτική η οποία είχε ως σκοπό την διατήρηση της καλής κατάστασης του παθόντα.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από την «φυλακή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη Facebook Twitter

Σήμερα, από την ειδικότερη επισκόπηση του προανακριτικού υλικού, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι εμπλεκόμενοι στην απαγωγή συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου 2017, ενώ κατά τη διάρκεια της κράτησης του απαχθέντα, στην οργάνωση εντάχθηκαν και νέα μέλη, με ανακατανομή ρόλων και αποκλειστικό σκοπό την αρπαγή του παθόντα, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι κατά την ακινητοποίηση του επιχειρηματία, οι δράστες έφεραν βαρύ οπλισμό, ενώ κατά το χρόνο κράτησής του, οι δράστες ήταν στον ίδιο χώρο με τον επιχειρηματία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έφεραν όλοι την ίδια ενδυμασία και μιλούσαν ψιθυριστά προκειμένου να αποφευχθεί η αναγνώρισή τους. Ο απαχθείς καθ΄ όλη τη διάρκεια της κράτησης του παρέμενε δεσμευμένος με αλυσίδα η οποία κατέληγε είτε στο χέρι του είτε στο πόδι του. Συνολικά οι απαγωγείς χρησιμοποίησαν πέντε διαφορετικούς χώρους (κρησφύγετα), τα οποία διέθεταν περιορισμένο χώρο με καλυμμένα παράθυρα, προκειμένου να μην εντοπιστούν από την αστυνομία.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από την «φυλακή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη Facebook Twitter

Όλο το χρονικό διάστημα της κράτησής του πραγματοποιήθηκαν 31 δραστικές επικοινωνίες σχεδόν στο σύνολο τους με μηνύματα γραπτού κειμένου ( SMS ), 5 χειρόγραφες επιστολές του απαχθέντα αλλά και ηλεκτρονικά δακτυλογραφημένες επιστολές από τους δράστες, καθώς και 3 βιντεοσκοπημένα μηνύματα του παθόντα. Πριν αλλά και μετά τις επικοινωνίες των απαγωγέων με την οικογένεια συγκεκριμένο μέλος της ομάδας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, τον επισκεπτόταν συζητώντας για τις επικοινωνίες καθώς και τη δυνατότητα ανεύρεσης χρημάτων από την οικογένειά του. Επίσης του υπαγόρευαν τη σύνταξη των χειρόγραφων επιστολών, προς την οικογένεια τις οποίες υπέγραφε με βιολογικό του υλικό».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το Μάτι: «Η πολιτεία εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής», είπε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ελλάδα / «Δεν είχα εμπλοκή, δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο» απολογήθηκε για το Μάτι ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής

«Η πολιτεία εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής», είπε ο Σωτήρης Τερζούδης και επέρριψε τις ευθύνες σε άλλες υπηρεσίες - Πώς αντέδρασαν συγγενείς των 104 νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι
LIFO NEWSROOM