Ιράκ: Τουλάχιστον 24 νεκροί και 80 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας σε πολυσύχναστη αγορά

Ιράκ: Τουλάχιστον 24 νεκροί και 80 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας σε πολυσύχναστη αγορά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη του βόρειου Ιράκ, Τουζ Χουρματού. Ο βομβιστής καμικάζι οδήγησε ένα φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά σε μια γεμάτη με κόσμο αγορά.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως μια «σφοδρή έκρηξη» συνέβη κοντά σε μια αγορά οπωροκηπευτικών στην πόλη, νότια του Κιρκούκ, χωρίς να αναφέρει άμεσα αριθμό θυμάτων της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Άντελ Χακούρ αλ Μπαγιάτι τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν, ανέφερε ο γιατρός Μοχάμεντ Καμάλ από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Οι στρατιωτικές αρχές έκαναν λόγο για 17 νεκρούς και 36 τραυματίες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι άμαχοι, τόνισαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη Τουζ Χουρματού, μια πόλη 150.000 κατοίκων, διαμένουν Τουρκμένοι, Κούρδοι και Άραβες. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της επίθεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Interpol: Ισραηλινός που κατηγορείται για εμπόριο οργάνων ζει ανενόχλητος στην Τουρκία

Διεθνή / Interpol: Ισραηλινός που κατηγορείται για εμπόριο οργάνων ζει ανενόχλητος στην Τουρκία

Οι κατηγορίες για εμπορία οργάνων και η σύλληψη στην Τουρκία - Το «ψάρεμα» Σύρων προσφύγων - Οι δραστηριότητες στην Αλβανία - Η νέα ζωή στην Τουρκία και οι εξαγωγές σίδηρο και χάλυβα στο Ισραήλ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Υπάλληλος του Πενταγώνου ύποπτη για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων στο Ιράν

Διεθνή / Υπάλληλος του Πενταγώνου ύποπτη για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων στο Ιράν

Το εν λόγω άτομο διαθέτει άδεια ασφαλείας που παρέχει πρόσβαση σε εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες και υπηρετεί ως διευθυντής στο Γραφείο του Βοηθού Υπουργού Άμυνας για Ειδικές Επιχειρήσεις
LIFO NEWSROOM
Ο Μπαχτσελί καλεί τον Οτσαλάν στην τουρκική βουλή αν διαλύσει το ΡΚΚ

Διεθνή / Ο Μπαχτσελί καλεί τον Οτσαλάν στην τουρκική βουλή αν διαλύσει το ΡΚΚ

«Αν αρθεί η απομόνωση του αρχηγού της τρομοκρατίας, ας έρθει να μιλήσει στη συνεδρίαση της ομάδας Κόμματος Ισότητας των Λαών και Δημοκρατίας (DEM) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση», είπε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί
LIFO NEWSROOM