Live

Κονιόρδου: Δεν υπάρχει καμία ανατροπή όρων, δεν εμποδίζεται η επένδυση στο Ελληνικό

Κονιόρδου: Δεν υπάρχει καμία ανατροπή όρων, δεν εμποδίζεται η επένδυση στο Ελληνικό Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

«Δεν υπάρχει καμία ανατροπή όρων, ούτε αιφνιδιασμός. Ο χαρακτηρισμός των 300 στρεμμάτων ως αρχαιολογικός χώρος δεν εμποδίζει τη δόμηση. Ούτε εμποδίζει τη συνέχεια της επένδυσης στο Ελληνικό. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον εκπρόσωπο της ΛΑΜΔΑ ΑΕ, είναι έτοιμη η εταιρεία», σημείωσε η Λυδία Κονιόρδου.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο επενδυτής καταγγέλλει την κυβέρνηση για αθέτηση της συμφωνίας με την αλλαγή των όρων για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ύψη των κτιρίων και υπάρχει θέμα υλοποίησης του έργου».


Ο ίδιος, δε, πρόσθεσε ότι το έργο καθυστερεί «εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης και κινδυνεύει έτσι να ναυαγήσει η μεγαλύτερη για τη χώρα επένδυση ύψους 8,2 δισ ευρώ και ταυτόχρονα να χαθούν 75.000 νέες θέσεις».


Η κ. Κονιδιόρδου έκανε λόγο για «μεγάλη σύγχυση που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε για το θέμα αυτό» αντιτείνοντας ότι «οι όροι προστατεύουν και αναδεικνύουν τις διάσπαρτες αρχαιολογικές κληρονομιές στη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα δίνουν προστιθέμενη αξία στην επένδυση», κάτι που -όπως είπε η υπουργός- έχει παραδεχτεί και η ίδια η εταιρεία.


Επιπλέον, η κ. Κονιόρδου έπλεξε το εγκώμιο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), τόσο «για την επιστημονική του επάρκεια όσο και για το ότι πήρε μια ψύχραιμη απόφαση και μάλιστα εν μέσω ακραίων φωνών που προέρχονταν από όλες τις κατευθύνσεις». Όπως εξήγησε, έγινε διεξοδική συζήτηση των τριών εισηγήσεων που υπήρχαν για τους αρχαιολογικούς χώρους και το ΚΑΣ αποφάσισε υπέρ της μικρότερης εισήγησης που αφορούσε 300 στρέμματα, τονίζοντας ότι «στην ουσία χαρακτηρίζει περιοχές που δεν προβλεπόταν έτσι και αλλιώς να αξιοποιηθούν από την εταιρεία, όπως ο λόφος Χασάνι και το αμαξοστάσιο του Τραμ».


Αναφερόμενη στους όρους για το ύψος των κτιρίων, η υπουργός σημείωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά κατά βάση του υπουργείου Περιβάλλοντος, απ΄ όπου θα εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τέθηκαν δυνητικά (σσ. οι όροι) και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM