ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.6.2012 | 12:26

Σε όσους επιλέγουν το ρεμβασμό, την προσέγγιση της πραγματικότητας με γνώμονα το συναίσθημα και όχι τη λογική του 2+2=4.

Ζω σε έναν άγονο πλανήτη. Άκρως αποκρουστικό. Εδώ οι άνθρωποι είναι απόμακροι, σκληροί με τον διπλανό τους, αλγολάγνοι. Γοητεύονται με το να τον παρακολουθούν να υποφέρει και να ασφυκτιά από τις τοξικότητες που οι ίδιοι παράγουν άλλοτε με ένα ματωμένο λόγο τους, άλλοτε με ένα απαθέστατο ή υποτιμητικό τους βλέμμα. Κάποτε με πλησίασε ένα αγόρι. Μου μίλησε για το όνειρο του να δημιουργήσει έναν άλλο κόσμο, πιο ανθρώπινο. 'Εναν κόσμο που θα φωτίζεται από εκατομμύρια μικρούς ήλιους που θα φέρουν ονόματα όπως φιλαλληλία, ανιδιοτέλεια, οικουμενισμός, ομόνοια... 'Εναν κόσμο δίχως νεφελώματα που θα σκιάζουν τις ψυχές των κατοίκων, δίχως παλίρροιες που θα κλονίζουν την ηθική τους ακεραιότητα, δίχως κυκλώνες που θα καταστρέφουν τις σχέσεις που ανθίζουν μεταξύ τους... δίχως ωχαδελφισμό, ναρκισσισμό, μισαλλοδοξία, δικτατορία, λιποψυχία,προπαγανδισμό, εκμετάλλευση, πλουτοκρατία... Και εγώ πίστεψα στο όνειρο εκείνου του αγοριού. Και άπλωσα το χέρι μου και εκείνο το δικό του και από τότε προσπαθούμε να υλοποιήσουμε την δική μας ουτοπία.
 
 
 
 
Scroll to top icon