Μεγιστάνας της φαρμακοβιομηχανίας και η σύζυγός του βρέθηκαν νεκροί στο υπόγειο της έπαυλής τους

Μεγιστάνας της φαρμακοβιομηχανίας και η σύζυγός του βρέθηκαν νεκροί στο υπόγειο της έπαυλής τους Facebook Twitter
0

Η καναδική αστυνομία ερευνά τους μυστηριώδεις θανάτους του ιδρυτή της φαρμακευτικής εταιρίας Apotex, Barry Sherman και της συζύγου του, Honey, που βρέθηκαν νεκροί στην έπαυλή τους στο Τορόντο την Παρασκευή.

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε τηλεφώνημα που έγινε σε νοσοκομείο λίγο πριν το μεσημέρι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένα μεσίτης τους βρήκε νεκρούς στο υπόγειο της έπαυλης. Σημειώνεται πως η κατοικία τους είχε διατεθεί για πώληση και πως ο μεσίτης προετοιμαζόταν να υποδεχθεί επίδοξους αγοραστές, έγραψε η εφημερίδα Globe and Mail.

«Οι συνθήκες του θανάτου τους φαίνονται ύποπτες και τις αντιμετωπίζουμε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο αστυνομικός David Hopkinson.

Οι αστυνομικοί  δήλωσαν αργότερα στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις παραβίασης στο σπίτι.

Ο Sherman, 75 ετών, ίδρυσε την Apotex το 1974. Αποχώρησε από τη θέση του γενικού διευθυντή το 2012, αλλά παρέμεινε ως εκτελεστικός πρόεδρος. Το Forbes έχει υπολογίσει την περιουσία του στα 3,2 δισ. δολάρια.

Το Apotex απασχολεί 11.000 άτομα και είναι ο έβδομος μεγαλύτερος κατασκευαστής φαρμάκων παγκοσμίως.

Η Apotex θεωρείται η μεγαλύτερη καναδική εταιρία φαρμακευτικών προϊόντων, με ετήσιες πωλήσεις άνω των 2 δις δολαρίων. Έχει παραρτήματα σε περισσότερες από 45 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μεγιστάνας της φαρμακοβιομηχανίας και η σύζυγός του βρέθηκαν νεκροί στο υπόγειο της έπαυλής τους Facebook Twitter
Η έπαυλη του Barry Sherman και της συζύγου του Honey

Ο Barry Sherman και η Honey είχαν κάνει τέσσερα παιδιά κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Ο δήμαρχος του Τορόντο, Τζον Τόρι, δήλωσε ότι ήταν «συγκλονισμένος» από τα νέα για τους θανάτους και σημείωσε ότι το ζευγάρι είχε κάνει μεγάλες δωρεές στην πόλη.

«Η αστυνομία του Τορόντο ερευνά και ελπίζω να μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε όλους εμάς που πενθούμε αυτήν την τεράστια απώλεια», δήλωσε.

Συλλυπητήρια εξέφρασε και ο καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τρουντό. 

Το ζευγάρι ήταν γνωστό για το φιλανθρωπικό του έργο, καθώς είχε δωρίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και εβραϊκές οργανώσεις, σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Δημοσίευμα είχε αναφέρει τον Φεβρουάριο ότι η επίτροπος της καναδικής Βουλής που είναι αρμόδια για τα ειδικά συμφέροντα διεξήγαγε έρευνα σχετικά με καταγγελία που αφορούσε μια εκδήλωση της Apotec για τη συγκέντρωση χρημάτων για πολιτικούς το 2015, στην οποία ήταν παρών ο πρωθυπουργός Τρουντό.

H αστυνομία αρνείται για την ώρα να δώσει λεπτομέρειες για ευρήματα και στοιχεία με την υπόθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM