Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ - Τουλάχιστον έξι νεκροί

Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ - Τουλάχιστον έξι νεκροί Facebook Twitter
0

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Καμπούλ, κοντά στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος της Αφγανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

«Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης, αλλά αυτή σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Αφγανιστάν.

Η έκρηξη οφειλόταν σε έναν βομβιστή-καμικάζι, ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά κοντά στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος της Εθνικής Διεύθυνσης Ασφαλείας.

Το σημερινό περιστατικό καταγράφεται μία εβδομάδα έπειτα από μια έφοδο σε στρατόπεδο εκπαίδευσης ανδρών της ίδιας υπηρεσίας, οι δράστες της οποίας πάντως σκοτώθηκαν πριν προκαλέσουν μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάλληλος του Πενταγώνου ύποπτη για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων στο Ιράν

Διεθνή / Υπάλληλος του Πενταγώνου ύποπτη για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων στο Ιράν

Το εν λόγω άτομο διαθέτει άδεια ασφαλείας που παρέχει πρόσβαση σε εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες και υπηρετεί ως διευθυντής στο Γραφείο του Βοηθού Υπουργού Άμυνας για Ειδικές Επιχειρήσεις
LIFO NEWSROOM
Ο Μπαχτσελί καλεί τον Οτσαλάν στην τουρκική βουλή αν διαλύσει το ΡΚΚ

Διεθνή / Ο Μπαχτσελί καλεί τον Οτσαλάν στην τουρκική βουλή αν διαλύσει το ΡΚΚ

«Αν αρθεί η απομόνωση του αρχηγού της τρομοκρατίας, ας έρθει να μιλήσει στη συνεδρίαση της ομάδας Κόμματος Ισότητας των Λαών και Δημοκρατίας (DEM) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση», είπε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί
LIFO NEWSROOM