Κοντονής: Αν η Τουρκία το ζητήσει, ίσως οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί δικαστούν στην Ελλάδα

Κοντονής: Αν η Τουρκία το ζητήσει, ίσως οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί δικαστούν στην Ελλάδα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
2

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί (οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2017 στη γείτονα χώρα), τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρεται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.

Επίσης, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη. Κατόπιν αυτών, μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα.

Τέλος, ο κ. Κοντονής ανέφερε: «Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει. Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM