Μόνο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί από τον Φεβρουάριο

Μόνο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί από τον Φεβρουάριο Facebook Twitter
SOOC
3

Κατατέθηκε στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, το οποίο εισάγεται αύριο στις 3 το μεσημέρι στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, προς επεξεργασία.

Το νομοσχέδιο με τον τίτλο Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις, χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως επείγον.

Η επεξεργασία του στις Επιτροπές, θα ολοκληρωθεί μετά από τρεις συνεδριάσεις αύριο και μεθαύριο, στις οποίες θα κληθούν και εξωκοινοβουλευτικοί φορείς να τοποθετηθούν.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια την Παρασκευή και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπει και την διενέργεια μόνο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ειδικότερα, μόνο ηλεκτρονικά θα διεξάγονται από την 21η Φεβρουαρίου οι πλειστηριασμοί ακινήτων, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά ανεξάρτητα από τις ημερομηνίες επίδοσης της επιταγής και επιβολής της κατάσχεσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται μόνο εργάσιμες ημέρες, είτε Τετάρτη είτε Πέμπτη είτε Παρασκευή. Οι ώρες διεξαγωγής θα είναι είτε από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι είτε απογευματινές ώρες, από τις 14:00 έως τις 18:00.

Ο συμβολαιογραφικός σύλλογος Αττικής, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσων ανακοίνωσε πως αναστέλλει τους φυσικούς πλειστηριασμούς που γίνονται στα Ειρηνοδικεία, επικαλούμενος τη νομοθετική διαδικασία για «εκσυγχρονισμό της διεξαγωγής πλειστηριασμών».

Αύριο και τις επόμενες Τετάρτες ως τις 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν μόνον ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην περιοχή της Αττικής.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ