Εισαγγελική παρέμβαση και νέα στοιχεία ανατρέπουν τα δεδομένα για το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη

Εισαγγελική παρέμβαση και νέα στοιχεία ανατρέπουν τα δεδομένα για το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη Facebook Twitter
0

Κατεπείγουσα συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη από την αστυνομία διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αγρινίου για την υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Από τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση θανάτου της 44χρονης μητέρας προκύπτει πως η υπόθεση χρήζει περαιτέρω έρευνας και πως ίσως τελικά δεν είναι μια μυστηριώδης αυτοχειρία.

Η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη που βρέθηκε νεκρή μέσα στο ΙΧ της στη λίμνη Τριχωνίδα επιμένει ότι η 44χρονη δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε. Με επιστολή προς τα ΜΜΕ επαναλαμβάνει ότι η μητέρα τριών παιδιών έπεσε θύμα δολοφονίας και ζητά δικαίωση.

«Η απώλεια της αγαπημένης μας Ειρήνης, θύμα εγκληματικής ενέργειας, μας έχει συγκλονίσει όλους. Ζητούμε εναγωνίως να εξιχνιαστεί το ταχύτερο δυνατόν το έγκλημα και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την αποτρόπαια πράξη. Η Ειρηνούλα, μητέρα τριών παιδιών, χήρα στα 44 χρόνια της, που με πολύ μεγάλο αγώνα είχε αναθρέψει τα παιδιά της, ιδιαίτερα μετά το θάνατο του συζύγου της και τώρα που είχαν φθάσει σε μια ηλικία που είχαν ανοίξει τα φτερά τους... δεν ήταν δυνατόν να δώσει τέλος στη ζωή της», αναφέρει η επιστολή.

Η οικογένεια χαρακτηρίζει «φήμες» τα όσα ακούγονται περί αυτοκτονίας που έχουν στόχο «να στραφεί η προσοχή της έρευνας προς λανθασμένη κατεύθυνση». «Η Ειρήνη μας ζητά δικαίωση. Την ανεύρεση των ενόχων και την απονομή της δικαιοσύνης», αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Βέβαιος ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία δήλωσε χθες στο star.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της 44χρονης Βασίλης Ταουξής, μετά και από την εύρεση του αυτοσχέδιου φιτιλιού στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της άτυχης γυναίκας.

Ο δικηγόρος αναφέρεται σε εύρημα κατά την αυτοψία του μοιραίου αυτοκινήτου το οποίο στην ουσία ήταν βαμβάκι με εύφλεκτο υλικό συνδεδεμένο με καλώδιο που είχε αποκολληθεί από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου στο πορτ – μπαγκάζ. Ενδεχομένως αυτή η μικροκατασκευή να χρησιμοποιήθηκε ως «φιτίλι» για την ανάφλεξη του πίσω μέρους του αυτοκινήτου.

«Είναι προφανές ότι κάποιοι εμπότισαν το φιτίλι με πετρέλαιο, ώστε όταν θα έφτανε η φωτιά πίσω με το φιτίλι αυτό θα μεταδιδόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και θα καιγόταν και όλο το πορτ μπαγκάζ. Δηλαδή θα λαμπάδιαζε το αυτοκίνητο κι έτσι οι αρχές δεν θα έβρισκαν απολύτως τίποτα, κανένα στοιχείο και θα πέρναγε στα αστυνομικά δελτία σαν μια υπόθεση αυτοχειρίας. Τώρα όμως αρχίζουμε και βρίσκουμε πράγματα που δε συνάδουν με τη θεωρία της αυτοκτονίας», ξεκαθάρισε ο κ. Ταουξής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά από τη χθεσινή αυτοψία που πραγματοποίησε ο ίδιος με τον πραγματογνώμονα Α. Δέδε, παρουσία δημοσιογράφων και άλλων δικηγόρων βρήκαν στο σημείο όπου ξεψύχησε η άτυχη Ειρήνη αρκετά στοιχεία που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αξιοποιηθούν και να δώσουν μια νέα κατεύθυνση στις έρευνες, όπως ποτήρι από καφέ, κουτάκι αναψυκτικού και κουτί από τσιγάρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 44χρονης επεσήμανε επίσης ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συγγενείς της Ειρήνης Λαγούδη αμφισβητούν πλέον την περιγραφή των γεγονότων όπως την έκανε ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, στο οποίο φέρεται να πήγε η γυναίκα και να πήρε το πετρέλαιο.

«Ο βενζινοπώλης κατέθεσε ότι η Ειρήνη του έδωσε τα κλειδιά για να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ. Όπως διαπιστώσαμε χθες με τον κ. Δέδε το πορτ μπαγκάζ στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο άνοιγε με ένα κουμπί που βρίσκεται στο ταμπλό. Γιατί να του δώσει τα κλειδιά;», αναρωτήθηκε.

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται για καθαρή αυτοχειρία. Ένας άνθρωπος που θέλει να αυτοκτονήσει τι δουλειά έχει να πάει να φτιάξει φιτίλι για να προκαλέσει την ανάφλεξη του αυτοκινήτου. Χθες μάθαμε επίσης ότι το πετρέλαιο που αγόρασε η Ειρήνη δεν ήταν φωτιστικό, αλλά πετρέλαιο κίνησης , που σημαίνει ότι δεν καίγεται εύκολα. Στο βενζινάδικο υποτίθεται ότι είπε στον ιδιοκτήτη "θέλω 20 λίτρα πετρέλαιο κίνησης". Τι να τα κάνει τόσα πολλά; Δύο λίτρα αρκούσαν για να βάλει φωτιά και να δώσει τέλος στη ζωή της; Και γιατί να πάρει πετρέλαιο που δεν καίγεται και όχι βενζίνη, ώστε να γίνει έκρηξη και να είναι ακαριαίος ο θάνατός της. Αντίθετα ο θάνατος της γυναίκας ήταν μαρτυρικός», συνέχισε ο κ. Ταουξής.

Ένα ακόμα από τα βασικά ερωτήματα που επανέλαβε ο δικηγόρος είναι τι συνέβη με το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο ακόμα δεν έχει βρεθεί. Όπως είπε, δεν εξηγείται λογικά να μη στείλει ένα τελευταίο μήνυμα στον αδελφό της ή στα παιδιά της, ούτε ότι την ώρα που σκεφτόταν να δώσει τέλος στη ζωή της η αγωνία της ήταν να ξεφορτωθεί το κινητό της τηλέφωνο.

Με πληροφορίες από star.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασίλης Κικίλιας: Αναβαθμίζεται το 112 - Τι είπε για την κακοκαιρία Elena

Ελλάδα / Κακοκαιρία Elena - Κικίλιας: Αναβαθμίζεται το 112, ποιες νέες λειτουργίες θα περιλαμβάνει

«Θα υπάρχει distress code και silent button σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειες ή της οποιαδήποτε κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο έναν συμπολίτη μας και δεν μπορεί να πάρει και να μιλήσει στο τηλέφωνο» τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης
LIFO NEWSROOM