Η αστυνομία στην Ινδονησία διαπόμπευσε και κούρεψε δημόσια δώδεκα transgender

Η αστυνομία στην Ινδονησία διαπόμπευσε και κούρεψε δημόσια δώδεκα transgender Facebook Twitter
1

Η οργάνωση Human Rights Watch καταγγέλλει ότι η αστυνομία στην Ινδονησία συνέλαβε 12 trans γυναίκες και πως με βίαιο τρόπο τις  ανάγκασε να αλλάξουν την εμφάνισή τους ώστε να θυμίζουν άντρες.

Η αστυνομία στην επαρχία Ατσέ εισέβαλε σε πέντε ινστιτούτα αισθητικής στα οποία συχνάζουν transgender και οι αξιωματικοί συνέλαβαν πελάτισσες και εργαζόμενες.

Δώδεκα από τις συλληφθείσες γυναίκες σύρθηκαν έξω και αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τα πουκάμισα τους. Ένα πλήθος σχηματίστηκε καθώς η αστυνομία τις διαπόμπευε και έκοβε τα μαλλιά τους ενώ τις υποχρέωσε να φορέσουν αντρικά ρούχα.

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο ειδήσεων Coconuts, η αστυνομία έβαλε τις γυναίκες να τρέχουν και να φωνάζουν δυνατά μέχρι οι φωνές τους να ακουστούν πιο αντρικές.

Η αστυνομία στην Ινδονησία διαπόμπευσε και κούρεψε δημόσια δώδεκα transgender Facebook Twitter

Απευθυνόμενος στο πλήθος, ο αστυνομικός διευθυντής της επαρχίας δήλωσε: «Οι μουσουλμάνοι διαφωνούν με αυτή την ασθένεια. Η ασθένεια αυτή εξαπλώνεται. Είναι απαράδεκτο να ανεχόμαστε αυτά τα σκουπίδια».

Η αστυνομία εντόπισε επίσης εικόνες που χαρακτηρίστηκαν πορνογραφία σε ορισμένα από τα τηλέφωνα γυναικών, τα οποία είναι παράνομα στην Ατσέ. Είπαν ότι θα χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους.

Οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει τις επιδρομές και την βαρβαρότητα της αστυνομίας και κάνουν λόγο για σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επαρχία Ατσέ είναι στην πλειοψηφία μουσουλμανική και το 2001, η κυβέρνηση έδωσε στις αρχές τη δυνατότητα να επιβάλει το θρησκευτικό δίκαιο.

 
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια