Ναυάγιο πλοιαρίου με πρόσφυγες στον Έβρο - Τρεις νεκροί, τέσσερις αγνοούνται

Ναυάγιο πλοιαρίου με πρόσφυγες στον Έβρο - Τρεις νεκροί, τέσσερις αγνοούνται Facebook Twitter
MotionTeam
0

Ένας ενήλικας, ένα 4χρονο και ένα 12χρονο προσφυγόπουλο έχασαν χθες τη ζωή τους στα νερά του ποταμού Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά από την ανατροπή του πλοιαρίου που τους μετέφερε στην ελληνική πλευρά.

Άλλα τέσσερα άτομα αγνοούνται στα παγωμένα νερά, με τις πιθανότητες να εντοπιστούν ζωντανοί να μειώνονται όσο περνούν οι ώρες.

Τα τρία πτώματα ξεβράστηκαν στις τουρκικές ακτές του φυσικού συνόρου που χωρίζει την Ελλάδα με την Τουρκία.

  

Το ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αδριανούπολη στη βορειοδυτική Τουρκία, όταν μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως ανέφερε το Dogan, τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, βρίσκονταν στο πλοιάριο το οποίο ίσως ανετράπη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Η επιχείρηση για την αναζήτηση των αγνοουμένων συνεχίστηκε καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ στο σημείο έχουν μετέβησαν και ειδικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής οργάνωσης καταστροφών και εκτάκτων περιστατικών υποστήριξε πως το πλοιάριο είχε μπει στα ελληνικά ύδατα όταν ανατράπηκε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γιατρός της Σερίφου που έδωσε τα πάντα, μέχρι που δεν άντεξε άλλο

Οπτική Γωνία / Ο γιατρός της Σερίφου που έδωσε τα πάντα, μέχρι που δεν άντεξε άλλο

Ο Θανάσης Κοντάρης ήρθε από τη Σουηδία για να συμβάλει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στις Κυκλάδες, μετέτρεψε την κλινική της Σερίφου σε μια πρότυπη μονάδα, αλλά αναγκάστηκε να φύγει ξανά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ