Sea Spice
Η ομάδα πίσω από το Pere Ubu δημιούργησε, πλάι σε αυτό, έναν παράδεισο με θαλασσινά. Με αισθητική που φέρει την υπογραφή του Βαγγέλη Μπόνιου, το Sea Spice σε μεταφέρει αμέσως σε κλίμα που θυμίζει καλοκαίρι και θάλασσα.
Μια σπειροειδής σκάλα στο κέντρο του χώρου θυμίζει το εσωτερικό ενός γιοτ, τα καθίσματα, ντυμένα με μαρινιέρες και ψάθες, δίνουν έναν nautic τόνο, ενώ υπερμεγέθεις κέντιες και μπανανιές δημιουργούν μια καλοκαιρινό αίσθηση.
Στον χώρο δεσπόζει το μαρμάρινο μπαρ και κάπου εκεί θα δεις και τη δεξαμενή με τα οστρακοειδή, ενώ το μπαρ καταλήγει στην ανοιχτή κουζίνα, όπου ο σεφ Κώστας Τσίγκας, γνωστός για τις πρωτότυπες ιδέες του, ετοιμάζει εξαίσια εδέσματα.
Με διεθνή, θαλασσινής κατεύθυνσης κουζίνα, στο μενού θα βρεις πιάτα όπως ψητό χταπόδι με κινεζική σάλτσα από μαύρο φασόλι σόγιας και miso, γυαλιστερές με «βούτυρο» από τεκίλα, φασκόμηλο, ρίγανη και λεμόνι κ.ά. Ως προς τα ψάρια, πέρα από την κλασική σχάρα, το μενού διαφοροποιείται καθημερινά, ανάλογα με το τι βρίσκουν στην αγορά.
Στα συν του μαγαζιού το ρετρό σερβίρισμα κάποιων προτάσεων του σεφ, όπως μια σειρά από ντιπ ή μια παρτίδα καπνιστά και μαριναρισμένα σε étagères που προσδίδουν μια δόση νοσταλγίας και σέρβις άλλης εποχής.
Extra tip: Δοκιμάστε την πλούσια λίστα κρασιών του μαγαζιού με προτάσεις από διεθνείς αλλά και ελληνικούς αμπελώνες.
Sea Spice, Κύπρου 80, Γλυφάδα, 212 1054489, FB: seaspiceglyfada, Instagram: Seaspiceglyfada
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Ωραία μπαλκόνια στις Κυκλάδες θα βρεις πολλά. Στην Αθήνα όμως θα βρεις ένα, που, τόσο με το περιβάλλον του όσο και με τις γεύσεις του, θα σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο κυκλαδονήσι και τρως το φρέσκο ψάρι που μόλις βγήκε απ' τη θάλασσα.
Στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, το εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου που έκανε τα πρώτα της γαστρονομικά βήματα στη Σχοινούσα προτού συστηθεί και στο αθηναϊκό κοινό το 2010, θα φας ολόφρεσκο ψάρι σαν να είσαι στις Κυκλάδες.
Ο ατμοσφαιρικός χώρος που έχουν δημιουργήσει στον Βύρωνα, με κυκλαδίτικη αισθητική και καταπληκτική θέα σε όλη την Αθήνα, προσφέρεται για δυνατές συγκινήσεις τόσο για όσους λατρεύουν το ψάρι όσο και για εκείνους που προτιμούν το κρέας.
Επιλέγοντας προσεκτικά τις πρώτες ύλες, όπως συμιακό γαριδάκι, φάβα Σχοινούσας, εκλεκτή σπαλομπριζόλα Νάξου, κυκλαδίτικα τυριά αλλά και μεγάλα ψάρια και θαλασσινά ελεύθερης αλιείας αποκλειστικά από το Αιγαίο, το μενού είναι αρκετά πλούσιο και παρουσιάζει παραδοσιακές γεύσεις με μαγειρικές τεχνικές του σήμερα.
Έτσι, στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες μπορείς να γευτείς από ψάρι στη σχάρα ή αχνιστό μέχρι σεβίτσε, ταρτάρ και καρπάτσιο. Θα βρεις επίσης ωραία ριζότι αλλά και μακαρονάδες με θαλασσινά, με top επιλογή την «καρμπονάρα Σύμης».
Extra tip: Στο τέλος φύλαξε οπωσδήποτε λίγο χώρο για τον «περίεργο» μπακλαβά που φτιάχνουν με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, και φτάνει στο πιάτο μαζί με παγωτό.
Mπαλκόνι στις Κυκλάδες, Π. Μελά 13 & Αναπήρων Πολέμου, Βύρωνας, 210 7640240, balconycyclades.com,
FB: balconycyclades
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0