ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.10.2012 | 21:39

Γυναίκες, εσείς πως το βλέπετε???

Κοντευω τα 30 και πριν κάνα μηνά εμφάνισα ένα –δυο σπυράκια «στο κατω κεφάλι» και θορυβημένος πήγα στο γιατρό. Η διάγνωση ήταν μάλλον κονδυλώματα. Έπεσα από τα σύννεφα διότι πάντα έπαιρνα προφυλάξεις όταν δεν είχα σχέση για να έχω και τα 2 κεφάλια ξενοιαστα αλλά και οι κοπέλες που έχω πάει πάντα ήταν νορμάλ (αν και αυτό δεν λεει κατι). Οπότε ήταν ένα ψιλοσοκ για μένα ότι πλέον στιγματίστηκα… έκανα την θεραπεία, όλα καλά κι πλέον τα παρακολου8ω. κα8ησα διάβασα για το τι είναι αυτό που εμφάνισα, ρώτησα πολλά πράγματα τον γιατρό και εμα8α ότι σχεδον 80% του ενεργού σεξ. πληθυσμού έχει τουλάχιστον τον ιο. Βεβαία πάντα άκουγα ότι μεταδίδονται εύκολα και έλεγα μέσα μου ευτυχώς ακόμα είμαι κωλόφαρδος που δεν το εχω κολλήσει. Πρόσεχα κιόλας οπότε δεν την ψιλιαζομουν και πολύ την δουλεια. Να όμως… Εφόσον έμαθα ότι ουσιαστικά δεν είναι και κάτι τόσο το σοβαρό για την υγεία μου αν κάνω 8εραπεια και το παρακολουθώ, πρόεκυψε για μένα ένα η8ικο θέμα… στιγματίστηκα πλέον? Όποιος το μάθει θα με βλέπει σαν να εχω aids πχ? Προσωπικά από το δεδομένα που μου είπε ο γιατρός (πχ ότι η επομενη που 8α πάω μαζί της το πιθανότερο είναι να τον έχει τον ιο από κάποιον άλλον και να μην το ξέρει) κατάλαβα ότι είναι κάτι τόσο συχνό και κολλαει τόσο εύκολα (ακόμα και με προφυλακτικό)που κανένας δεν μπορεί να σου πει ότι έχεις κάνει άστατη ζωή, ότι δεν πρόσεχες κλπ κλπ. Είναι και τυχη. Το θεμα όμως που πλέον για μένα είναι σημαντικό είναι πώς να το διαχειριστείς σε σχέση με τις μελλοντικές συντρόφους? Αν έχεις κάνει 8εραπεια και είσαι οκ, το λες? Αν το πεις υπάρχει περίπτωση να λακίσει λες και είσαι λεπρός? Αν πχ εχεις βγει ραντεβού και μόλις έχεις κάνει θεραπεία, αν είσαι σωστός δεν πρέπει να κάνεις σεξ μέχρι να επουλω8ει η βλάβη για να μην το μεταδώσεις. Πως λες σε αυτήν την κοπέλα που την γουστάρεις ότι εκείνο το βράδυ (η εκείνη την περίοδο ) δεν μπορείς να κάνεις σεξ? Πως εσείς οι γυναίκες εκλαμβάνετε μια τέτοια περίπτωση? Την κάνετε με ελαφρά? ‘Η κάθεστε να μάθετε περι τινος πρόκειται και αντιδράτε με λογική? Άντρες, εσείς τι αντιδράσεις έχετε πάρει?
7
 
 
 
 
σχόλια
Θα ήθελα παρακαλώ να ρωτήσω με ποιά εξέταση (αν υπάρχει) μπορεί κάποιος άνδρας να είναι σίγουρος πως δεν είναι φορέας. Εννοώ εφόσον είναι ασυμπτωματικός, αν υπάρχει κάποια εξέταση.
Ο HPV συνδέεται με κάποιες μορφές καρκίνου του στόματος από ό,τι φαίνεται από κάποιες έρευνες, παρόλα αυτά το κάπνισμα και το αλκοόλ παραμένουν ισχυρότεροι παράγοντες κινδύνου (για να έχουμε μια δυνατότητα σύγκρισης). Όπως και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας έτσι και για την στοματική κοιλότητα είναι συγκεκριμένοι τύποι που ενοχοποιούνται. Οι περισσότερες αλλοιώσεις στην στοματική κοιλότητα γίνονται ευτυχώς γρήγορα αντιληπτές μιας η γλώσσα είναι πολύ ευαίσθητη και όλοι "ψηλαφούμε" με τη γλώσσα μας τα ούλα και το εσωτερικό των παριών (καμία γενική πληθυντικού της λέξης "μάγουλο" δεν μου φάνηκε εύηχη). Ο κίνδυνος δεν είναι ο ίδιος όπως με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας όμως. Υπάρχουν διάφορα άρθρα όπως για παράδειγμα http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17251508 που βρήκα με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση.
Aleste δεν είμαι γιατρός όπως εσείς και σίγουρα δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να γράψω με βάση κάποιες έρευνες και μελέτες.΄Σαφώς και δεν πρέπει ο εξωμολογούμενος να χάσει όμορφες στιγμές απ'την ερωτική του ζωή μένοντας σε άσχημες σκέψεις , όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρύψει στην εκάστοτε φίλη του ότι έχει αυτόν τον ιό.Η κάθε κοπέλα έχει το δικαίωμα να ξέρει... ακόμα και αν τελικά τον απορρίψει.Όσο για το αν κυνδινεύει κάποιος περισσότερο από τσιγάρο και ποτό παρά από τον ιό στον καρκίνο του στόματος θα διαφωνήσω.Τότε γιατί κάποιος που νοσεί το πρώτο πράγμα που εξετάζουν παίρνοντας δείγμα είναι αν ο καρκίνος οφείλετε στον ιό hpv? Άρα είναι συχνό φαινόμενο .Αν υποθέσουμε τώρα ότι κάποιος το αντιλαμβάνεται έγκαιρα είναι λίγο να μπαίνει σε διαδικασίες θεραπειών με laser κ.α ή καλύτερα να μην είχε κολλήσει ποτέ;(μιλάω για το στόμα). Πολύ λεπτό θέμα ....χρειάζεται να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα.
Φίλε μου δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να σε ανησυχήσω αλλά ο σκοπός μου είναι να σε ενημερώσω εσένα και όποιον άλλο ενδιαφέρετε να μάθει για μια άλλη πτυχή του ιού HPV.Αυτά που θα αναφέρω τα ξέρω από προσωπική εμπειρία!! τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα (κυρίως) νεαρά άτομα νοσούν από καρκίνο της στοματικής κοιλότητας.Αυτό εμφανίζεται συνήθως στη γλώσσα,ουρανίσκο και αν κάποιος δεν το προλάβει αμυγδαλές κ.τ.λ Δυστυχώς είναι μια απ΄τις πιο δύσκολες μορφές καρκίνου...Αρκετές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι σχετίζονται με τον ιό HPV τον οποίο αν δεν τον αντιληφθεί κάποιος πρόωρα δημιουργεί καταστρεπτικές αλλοιώσεις στο στόμα.Πολλές από αυτές μπορεί να μην είναι καν χειρουργίσιμες .Μακάρι να μην περάσει κανείς ΠΟΤΕ αυτά που έπωντε μετά από μια τέτοια διάγνωση...Γι'αυτό παιδιά πολύ προσοχή με τον ιό και ιδιαίτερα με το στοματικό sex.Δεν είναι τόσο αθώος και απορώ γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση?(μάλιστα υπάρχει παλαιότερο άρθρο στην lifo σχετικό που μιλάει για την τρομακτική άνοδο των ποσοστών καρκίνου του στόματος λόγω hpv στην Αμερική).
Σωστά σου είπε ο ιατρός σου πως οι περισσότεροι σεξουαλικά ενεργοί ενήλικες έχουν τον ιό. Υπάρχουν πολλοί τύποι του ίδιου ιού που κλινικά (αυτό που βλέπεις σαν σύμπτωμα) δεν διαφέρουν. Ορισμένοι από αυτούς προδιαθέτουν για τον καρκίνο του τραχήλου στις γυναίκες, το εμβόλιο καλύπτει τους περισσότερους από τους "επικίνδυνους" τύπους. Για τις γυναίκες συνιστάται έλεγχος ανά διετία από γυναικολόγο (στην Ελλάδα δεν ξέρω τι συχνότητα ελέγχου συνιστούν οι γυναικολόγοι) ούτως ή άλλως. Ο καθορισμός του τύπου του ιού είναι κάτι που στην δική μας κλινική (είμαι αφροδισιολόγος) δεν κάνουμε σαν ρουτίνα (ξαναλέω δεν ξέρω τι ισχύει στην Ελλάδα). Τα περισσότερα κονδυλώματα φεύγουν σταδιακά από μόνα τους οπότε και η αναμονή είναι μια επιτρεπτή θεραπευτική επιλογή. Φυσικά και η ενημέρωση του πιθανού συντρόφου είναι κατά την γνώμη μου η καλύτερη λύση. Μεγάλοι άνθρωποι είστε και οι δύο, υπεύθυνες αποφάσεις για το σώμα σας παίρνετε. Όπως είπαν και οι περισσότεροι θα προτιμούσαν ειλικρίνεια εξ αρχής. Bottom line: μην ανησυχείς, παίρνε προφυλάξεις, μίλα ειλικρινώς και απόλαυσε την ζωή, τα κονδυλώματα δεν είναι λόγος να χαλάς το κέφι σου!
Επειδή για τις γυναίκες το θέμα των κονδυλωμάτων συνήθως είναι πιο περίπλοκο, ζόρικο και επικίνδυνο από ότι για τα αγόρια, κατα την ταπεινή μου γνώμη καλό θα ήταν να το πεις, έτσι θα είστε και οι δ΄λυο πιο ενημερωμένοι και προσεκτικοί. Μην βασίζεσαι στο ότι μπορεί να το έχει ήδη, δςεν είναι λογική αυτή, ναι μπορεί, αλλά μπορεί και όχι! Τί να σου πω, εγώ δεν θα λάκιζα, και κανενας λογικός και ενημερωμένος άνθρωπος δε θα λάκιζε πιστεύω. Αν όμως δεν μείνει κάποια είναι και αυτό επιλογή της, μην της την στερήσεις, το θεωρώ έγκλημα να στερούμαι από τους άλλου επιλογές με ψέμματα, σόρρυ, αυτή είναι η θέση μου..
Scroll to top icon