Γερμανικός Τύπος: «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία και ο αναβρασμός στη χώρα συνεχίζεται»

Γερμανικός Τύπος: «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία και ο αναβρασμός στη χώρα συνεχίζεται» Facebook Twitter
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI
2

Υπό τον τίτλο «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία» η εφημερίδα Lübecker Nachrichten δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στα επεισόδια στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα – με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επιείκεια απέναντι στους ταραξίες.

Τα ίχνη της καταστροφής είναι οφθαλμοφανή: κατεστραμμένες βιτρίνες στην οδό Ερμού, τον πιο γνωστό εμπορικό δρόμο της Αθήνας, καμένα αυτοκίνητα σε τέσσερις γειτονιές, ρημαγμένες καφετέριες, κατεστραμμένα ΑΤΜ. Εδώ και τρεις μέρες αναρχικοί συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, το Βόλο και τη Λάρισα, όπου καταγράφονται επεισόδια.

Με βαριοπούλες και μολότοφ οι κουκουλοφόροι δείχνουν την 'αλληλεγγύη' τους με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου».

Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten επισημαίνει: «Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, καμένα αυτοκίνητα, ρημαγμένες καφετέριες. Εδώ και τρεις μέρες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις σημειώνονται επεισόδια από αναρχικούς. 

Στην Αθήνα δεν περνά τους τελευταίους μήνες σαββατοκύριακο χωρίς επεισόδια αναρχικών. Καταστρέφουν καταστήματα, επιτίθενται στην αστυνομία με πέτρες και μολότοφ, καίνε αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών. Η συντηρητική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δείχνει επιείκεια απέναντι στους δράστες. Επικριτές της κυβέρνησης λένε πως ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζει με σαφήνεια τη θέση του από την πολιτικά υποκινούμενη βία και τρομοκρατία».

Πηγή: Deutshe Welle

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή προπονητής του ταε κβον ντο για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή προπονητής του ταε κβον ντο για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του

Στην απολογία του, ο 68χρονος αρνήθηκε την καταγγελία, επιμένοντας ότι είναι ψευδής, ενώ έκανε λόγο για σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του προκειμένου η αθλήτρια να αλλάξει προπονητή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια