Κουβέλης: Δεν είμαι υπουργός του Καμμένου

Κουβέλης: Δεν είμαι υπουργός του Καμμένου Facebook Twitter
2

«Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή τουσ πεύδοντας με τον τρόπο αυτό να απαντήσει σε όσους σχολίαζαν το «πάντρεμα» που έφερε ο ανασχηματισμός.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών υπογράμμισε ότι «δεν είμαι υπουργός του Καμμένου. Βεβαίως συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας», είπε. Ο Φώτης Κουβέλης πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος αναφέρεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σχολίασε επίσης και το φλέγον ζήτημα με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που είναι κρατούμενοι στην Τουρκία και είπε πως γίνονται όλα όσα απαιτούνται για την επιστροφή τους.

«Σε άλλες εποχές , χωρίς τις σχέσεις έντασης από τη μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, θα είχε αντιμετωπιστεί με τον εξαιρετικά απλό τρόπο της απευθείας συνεννόησης που μάλιστα διεκδίκησε η χώρα μας από την πρώτη στιγμή», αναφέρει.

Ερωτηθείς για το αν θα έχουμε αίσιο τέλος σύντομα, τόνισε πως «το διεκδικούμε και παλεύουμε προκειμένου τα δύο στρατιωτικά στελέχη μας να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα». «Η Τουρκία θέλει να οξύνει τα πράγματα, αν και εκτιμώ ότι μέχρι εκεί θα είναι οι ενέργειές της. Είναι το αποτέλεσμα μιας γενικότερης στάσης που επιδεικνύει και στον χώρο του Αιγαίου αλλά και με την ΑΟΖ στην Κύπρο» σχολιάζει.

Όσο αφορά τις επικρίσεις που δέχθηκε για την υπουργοποίησή του, σημείωσε πως «θεώρησα υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ, διότι το ζητούμενο είναι να μπορέσω να υπηρετήσω το θετικό αποτέλεσμα που πρέπει να προκύπτει από το κυβερνητικό έργο».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ