Στουρνάρας: Ανω του 2% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2018

Στουρνάρας: Ανω του 2% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2018 Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
0

Την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας εξέφρασε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, τονίζοντας όμως την ανάγκη να υπάρχει προληπτική γραμμή για τη χώρα.

Σε ομιλία του ο κ. Γιάννης Στουρνάρας προέβλεψε ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό που ενεδεχομένως θα υπερβεί το 2%.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την βελτίωση της αξιοπιστίας της χώρας προκειμένου να κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές κατά τρόπο διατηρήσιμο μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου τον Αύγουστο.

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι είναι κρίσιμο να αποσαφηνιστούν οι όροι της εποπτείας την οποία θα υφίσταται η χώρα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος καθώς και το κατά πόσο θα υπάρχει προληπτική γραμμή στήριξης.

Υπεραμύνθηκε της ανάγκης να υπάρχει προληπτική γραμμή για τη χώρα καθώς όπως είπε μία τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλε στην ομαλή χρηματοδότηση των τραπεζών από τις αγορές με δεδομένη την χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας.

Ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση που οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές συνθήκες επιδεινωθούν. Αναφορικά με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος υποστήριξε ότι θα πρέπει να αρθούν πλήρως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον προσεχή Αύγουστο.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η εφαρμογή - Το νέο Ε1 και τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η εφαρμογή - Το νέο Ε1 και τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Το ανανεωμένο έντυπο περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές, νέους κωδικούς και αυτοματοποιημένες διαδικασίες που στοχεύουν στη διευκόλυνση των φορολογουμένων
LIFO NEWSROOM
Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει δισεκατομμυριούχος

Οικονομία / Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει δισεκατομμυριούχος

Είναι υποχρεωμένη να διοικεί απείθαρχους υφιστάμενους, κάθε ώρα της ημέρας, επί επτά ημέρες της εβδομάδας κι αυτό μπορεί να μας διδάξει πολλά, δηλώνει ο Manoj Bhargava, ιδρυτής της 5-hour Energy
LIFO NEWSROOM
Έκτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Αναδιαμορφώνεται η δημοσιονομική εικόνα της Ευρώπης

Οικονομία / Έκτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Αναδιαμορφώνεται η δημοσιονομική εικόνα της Ευρώπης

Οι υποσχέσεις των Ευρωπαίων ηγετών για αύξηση του δανεισμού προκειμένου να αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες έχουν αναδιαμορφώσει τη δημοσιονομική εικόνα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΚΤ
LIFO NEWSROOM