Διαμαρτυρία κατά του Facebook με 100 ομοιώματα του Ζούκερμπεργκ έξω από το αμερικανικό Καπιτώλιο

Διαμαρτυρία κατά του Facebook με 100 ομοιώματα του Ζούκερμπεργκ έξω από το αμερικανικό Καπιτώλιο Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

Με εκατό ομοιώματα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ γέμισαν τον προαύλιο χώρο του αμερικανικού Καπιτωλίου ακτιβιστές του Avaaz, λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου του Facebook στο Κογκρέσο.

Τα ομοιώματα, που φοράνε μπλούζες με το σύνθημα «Φτιάξτε το Facebook», τοποθετήθηκαν στην ανατολική πλευρά του Καπιτωλίου, στην Ουάσιγκτον.

Ο Ζούκερμπεργκ απολογείται στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο κατάχρησης προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook, από την εταιρία Cambridge Analytica.

Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο θα καταθέσει ενώπιον τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών προκειμένου να εξηγήσει πώς τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook έφτασαν στα χέρια της Cambridge Analytica.

Η πρωτότυπη διαμαρτυρία έχει ως στόχο «να επιστήσει την προσοχή στους εκατοντάδες εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς που εξακολουθούν να εξαπλώνουν την παραπληροφόρηση στο Facebook», όπως δήλωσε η οργάνωση Avaaz στο ABC News.

«Το Avaaz δημιούργησε έναν ψεύτικο στρατό από Μαρκ Ζούκερμπεργκ για να πλημμυρίσει το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπως τα fake news και τα ψεύτικα προφίλ έχουν πλημμυρίσει τις δημοκρατίες μας», δήλωσε η Nell Greenberg από το Avaaz, σε ένα δελτίο Τύπου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM