Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την Τουρκία

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την Τουρκία Facebook Twitter
SOOC
0

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, συμμετείχε σήμερα σε συνάντηση που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Center for Strategic and International Studies», στις ΗΠΑ. 


Κατά τις τοποθετήσεις του ο ΑΓΕΕΘΑ, μεταξύ άλλων, ανέπτυξε το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.


Αναφορικά με τη συνεχή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, με παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, ο ΑΓΕΕΘΑ τόνισε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν την εν λόγω συμπεριφορά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.


Ο κ. Αποστολάκης ανέλυσε την υφιστάμενη εξαιρετική στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, και ανέλυσε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής της σε διάφορους τομείς. Σχετικά με το ΝΑΤΟ, ο ΑΓΕΕΘΑ σημείωσε ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις αμυντικές της υποχρεώσεις προς αυτό, τονίζοντας παράλληλα τη στρατηγική σημασία των υποδομών της Σούδας.


Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χάρη Λαλάκο, καθώς και με το προσωπικό των Ελληνικών ΕΔ το οποίο υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Ελληνο - Αμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute-AHI), με επικεφαλής τον πρόεδρο του Νικ Λαριγκάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Ελλάδα / Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Σημειώνεται πως ανάλογα με την επιβατική κίνηση, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν Αεροδρόμιο, σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αλλά και το Λιμάνι του Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα / Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα κυλήσει ο καιρός το Πάσχα 2025 σε όλη τη χώρα. Ζεστός καιρός, τοπικές βροχές, αυξημένες θερμοκρασίες και επεισόδια αφρικανικής σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση από Μεγάλη Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα
LIFO NEWSROOM