Τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού επισκέφθηκαν ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.
Εκεί, τους υποδέχθηκαν η υπουργός Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου και η γ.γ. του υπουργείου, Μαρία Βλαδάκη. Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν λουλούδια, καθώς και μία καρφίτσα στη δούκισσα και ένα μινωικό κύπελλο στον πρίγκιπα.
Σύμφωνα με το cretapost, περίπου 40 λεπτά κράτησε η ξενάγηση του πριγκιπικού ζεύγους στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Τόσο ο πρίγκιπας Κάρολος όσο και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, εμφανίστηκαν γνώστες αλλά και λάτρεις του Μινωικού Πολιτισμού.
Κατόπιν σχετικού αιτήματος του πρίγκιπα Καρόλου το ανάκτορο της Κνωσού δεν έκλεισε για τους υπόλοιπους επισκέπτες, ωστόσο ως μέτρο ασφαλείας, το πριγκιπικό ζεύγος ακολούθησε άλλη διαδρομή ξενάγησης στο ανάκτορο.
Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο να αναχωρεί από την Κνωσό για την βίλα Αριάδνη όπου ενημερώνεται για την πορεία των μελετών της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής Κρήτης.
Στη Βίλα Αριάδνη παρατέθηκε γεύμα στον πρίγκιπα Κάρολο με ελάχιστους και υψηλούς προσκεκλημένους.
Πήλινα κιούπια, που παραπέμπουν ευθέως στα μινωικά αγγεία και σκεύη επιστρατεύθηκαν για να προετοιμαστεί το παραδοσιακό κρητικό γεύμα στον πρίγκιπα Κάρολο.
Το γεύμα παρατίθεται στο πλαίσιο του Branding Heritage – Contemporary Minoans, το οποίο οργανώνει το διήμερο συμπόσιο «ωδή» στον Μινωικό πολιτισμό και την ελληνική κληρονομιά.
Η Τζέρολιν Ελίζαμπεθ Μόρισον, εικαστικός και αρχαιολόγος με μάστερ στην Ανθρωπολογία και PhD στην Αρχαία Ιστορία και στην Αρχαιολογία που μένει στην στην Κρήτη επιμελήθηκε το σημερινό γεύμα.
Δείτε ένα αναλυτικό άρθρο που δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο τεύχος του αγγλόφωνου περιοδικού γεύσης Taverna και αποκαλύπτει τα μυστικά του γεύματος που ετοιμάστηκε για τον Κάρολο και την Καμίλα
σχόλια