Ζάεφ για Σκοπιανό: Συζητάμε μία βασική πρόταση - Ελπίζουμε σε λύση πριν τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου

Ζάεφ για Σκοπιανό: Συζητάμε μία βασική πρόταση - Ελπίζουμε σε λύση πριν τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε σήμερα ότι μια συμφωνία ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα για το ονοματολογικό μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σόφια, ο Ζάεφ είπε ότι στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Αλέξη Τσίπρα, η μεριά των Σκοπίων κατέθεσε ορισμένες εκδοχές για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, εκ των οποίων προκρίνεται μία.

Γύρω από αυτή τη βασική πρόταση θα υπάρξουν τώρα διαβουλεύσεις σε Σκόπια και Αθήνα, πρόσθεσε.

«Συζητήσαμε μια (συγκεκριμένη) λύση στη διένεξη για την ονομασία η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όμως είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερες συζητήσεις στις χώρες μας», δήλωσε ο Ζάεφ σε δημοσιογράφους.

Ο Ζάεφ συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια.

Η κρίσιμη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών φέρεται να πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, και να υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες για τη λύση στο Σκοπιανό. Σε λίγο αναμένεται θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και ο Αλέξης Τσίπρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Washington Post: Οι Ρώσοι επεκτείνουν εγκατάσταση βιοχημικών όπλων αλλά αρνούντα ότι υπάρχει

Διεθνή / Washington Post: Οι Ρώσοι επεκτείνουν εγκατάσταση βιολογικών όπλων αλλά αρνούνται ότι υπάρχει

Νέα κατασκευή σε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στη Μόσχα αποκαλύπτει ένα εξειδικευμένο εργαστηριακό συγκρότημα σχεδιασμένο να ερευνά και να χειρίζεται θανατηφόρα παθογόνα, λένε ειδικοί
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ σχεδίαζε να χτυπήσει το Ιράν στις 19 Οκτωβρίου

Διεθνή / Το Ισραήλ σχεδίαζε να χτυπήσει το Ιράν στις 19 Οκτωβρίου - Γιατί δεν το έκανε

Η προειδοποίηση του Ιράν ότι αν το Ισραήλ χτυπήσει πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις τότε 1.000 πύραυλοι από την Τεχεράνη θα πλήξουν τη χώρα του Νετανιάχου και η εγκατάσταση της αμερικανικής πυραυλικής ομπρέλας THAAD
LIFO NEWSROOM