Δεμένα τα πλοία στις 30 Μαΐου - Στην απεργία και οι ναυτεργάτες σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

Δεμένα τα πλοία στις 30 Μαΐου - Στην απεργία και οι ναυτεργάτες σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα Facebook Twitter
0

Επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τα συναρμόδια Υπουργεία απέστειλαν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας καταγγέλλοντας αυθαιρεσίες, μη τήρηση της ναυτικής νομοθεσίας και των μέτρων ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Λευκίμμης - Παξών.

Οι ναυτεργάτες στην επιστολή τους καλούν την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ όπως καταγγέλουν «παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες τους για παραβιάσεις της ΣΣΕ Πορθμείων, ουδέποτε το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του, τους ενημέρωσαν για τους υποτιθέμενους όπως λένε, ελέγχους που προέβησαν οι Λιμενικές αρχές Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας».

Την ίδια ώρα, όπως έχει ανακοινώσει το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας, θα συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΝΟ για την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, οπότε δε θα εκτελεστούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κέρκυρας -Ηγουμενίτσας- Παξών και αντίστροφα.

Υπενθυμίζεται ότι δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη, 30 Μαΐου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θάνατος Μπάλντοκ: «Υπήρχαν δύο ποτήρια, ψάχνουν από τις κάμερες μήπως ήταν κάποιος εκεί» λέει ο Καλλιακμάνης

Ελλάδα / Θάνατος Μπάλντοκ: «Υπήρχαν δύο ποτήρια, ψάχνουν από τις κάμερες μήπως ήταν κάποιος εκεί» λέει ο Καλλιακμάνης

«Ένα τραπεζάκι με δύο ποτήρια και η έρευνα επικεντρώνεται αν υπήρχε κάποιος εκεί» είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός για τις συνθήκες θανάτου του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού
LIFO NEWSROOM