«Μετωπική» στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας και το Σκοπιανό

«Μετωπική» στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας και το Σκοπιανό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε την Πέμπτη στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί την πολιτική νομιμοποίηση του πρωθυπουργού να υπογράψει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, δεδομένης της διαφωνίας του Πάνου Καμμένου.

Η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, συνεχίζεται σήμερα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, οπότε και αναμένεται να λάβουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί και να γίνει η διεξαγωγή της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ψηφοφορίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες πως είναι υποχρέωσή του να αποτρέψει την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας με μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, και να αποτρέψει «τον πρωτοφανή θεσμικό εκτροχιασμό στον οποίο οδηγεί η συγκυβέρνηση τη χώρα».

«Μου κάνετε ένα πολύ σημαντικό δώρο», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την πρόταση μομφής. «Δύο μέρες εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με ονόματα και με διευθύνσεις. Ολα θα τα πούμε και για όλους θα πούμε. Δεν θα γλιτώσετε», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, η σύγκρουση για το Σκοπιανό προκαλεί και αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής, με διαφωνίες μεταξύ των δύο κυριότερων εταίρων, ΔΗΣΥ και Ποταμιού. Ειδικότερα, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης φαίνεται να έχουν αντίθετες απόψεις αναφορικά με το εάν πρέπει να υποστηριχθεί η συμφωνία που παρουσίασε ο Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Σκάι, σε αποχώρηση από τη ψηφοφορία φέρεται να προσανατολίζεται το ΚΚΕ. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος προϊδέασε νωρίτερα από την Ολομέλεια σχολιάζοντας «εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτά τα παιχνίδια», προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ εν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός κόμματος, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ».

Πάντως στη ψηφοφορία του Σαββάτου, όπως όλα δείχνουν, η πρόταση δυσπιστίας αναμένεται να καταψηφιστεί, με το κόμμα του Πάνου Καμμένου να δηλώνει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, παρότι έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Στη συζήτηση στη Βουλή, έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να μιλήσουν περίπου 170 βουλευτές συνολικά. Μετά τις έντονες αντιδράσεις ΝΔ και ΔΗΣΥ,  πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί άνεση χρόνου ώστε να πάρουν τον λόγο και να τοποθετηθούν όλοι όσοι το ζητήσουν. 

Όπως είπε, αν χρειαστεί, αντί η συζήτηση να ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, θα κλείσει αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Πολιτική / Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Η προστασία της παιδικής ψυχής είναι αυτονόητη υποχρέωση της κοινωνίας, είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους και τις ευθύνες των εταιρειών 
LIFO NEWSROOM