Διαγραφή μέρους του χρέους ή οικονομική κατάρρευση περιμένει την Ελλάδα, γράφει ο Guardian

Διαγραφή μέρους του χρέους ή οικονομική κατάρρευση περιμένει την Ελλάδα, γράφει ο Guardian Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην γενικότερη ανησυχία που επικρατεί στους κόλπους της Ευρωζώνης για την Ελλάδα και την έξοδο από το μνημόνιο αποτυπώνει σε δημοσίευμά της η Guardian.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι είτε θα υπάρξει διαγραφή ενός μέρους του χρέους είτε μια νέα καταστροφή περιμένει τη χώρα μας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης φέρεται να δείχνουν εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση καθώς η χώρα προετοιμάζεται να εγκαταλείψει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

«Οι ανησυχίες πως η Ελλάδα θα υποστεί τέταρτη οικονομική κατάρρευση αν δεν υπογραφεί συμφωνία με την ΕΕ για να διαγραφεί μέρους του δυσθεώρητου χρέους της χώρας είναι πιθανό να επανέλθουν στην επιφάνεια πριν από την αναμέτρηση με τις Βρυξέλλες την Πέμπτη» αναφέρει χαρακτηριστικά η Guardian.

Όπως τονίζεται, χωρίς το ΔΝΤ, η Γερμανία και άλλες χώρες με σκληρή γραμμή όπως η Φινλανδία και η Αυστρία θα μπορούσαν να απαιτήσουν αυστηρότερες ρήτρες στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα επιβληθεί στην Ελλάδα ως το τίμημα της τελικής αποπληρωμής τους.

«Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συμφωνήσει σε ένα αυστηρότερο πλαίσιο επιτήρησης σε σχέση με εκείνο της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας μετά από την έξοδο από τα μνημόνια».

Το Εurogroup θα απαιτήσει να επισκέπτεται την Αθήνα κάθε τρίμηνο αντί για τις συνήθεις ανά εξάμηνο επισκέψεις. Μετά από αυτό οι επισκέψεις από την Κομισιόν θα συνεχιστούν, έως ότου η Αθήνα αποπληρώσει το 75% από το χρέος των 230 δισεκατομμυρίων ευρώ στους πιστωτές της ευρωζώνης σημειώνει η εφημερίδα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM